Lista ocen Daewoo Lanos Sedan 1.4 i 75KM 55kW 1997-2004 (65) - Silnik

Na liście zabraknie 73 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Michał
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Nic z nim nie biłem, auto jeździ na fabrycznej instalacji gazowej, gdy miałem fabryczny parownik aut przy 110km/h w pięć osób miedzy Rybnikiem a Kutnem spaliło mi 7,6l/100km LPG zaś w mieście nie mogłem osiągnąć 9l, później zatankowałem syf z ORLENU o nazwie Q-gaz i w ciągu 2 tyg wymieniłem parownik, po czy m spalanie wzrosło mi i wynosiło 8,6l w do 9,6l w mieście oraz max 12l zimą, auto przyspiesza... i tyle, nic poza tym, na autostradzie...
~Sławek
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Co za syf, strach jeździć, brak mocy. O wyprzedzaniu nie ma mowy, no może furę z koniem kiedyś się dało wyprzedzić. Miałem Golfa IV 1,4 16V 75KM dobrze ciągnął chociaż silnik był za mały do tego auta, oczywiście bez porównania z Lanosem. Miałem też nissana almerę 1,4 16V 87KM to genialna jednostka, na III biegu 7000 tys. obrotów i 120km/h - dopiero wtedy nissan się cieszył, że może coś od siebie dać. Dlatego wiem co piszę. Lanos to kompletny...
~Rafał
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Jestem właścicielem Lanosa od samego początku 2002r ( salon ) dostałem go w prezencie, przejechałem nim 200000 km na gazie ( instalacja założona w serwisie ) - średnie spalanie 9l, do dnia dzisiejszego próbuję go zajeździć, bo chciałbym kupić coś innego, ale on się nie daje. Fakt że w dzisiejszych czasach samochód bez wspomagania i klimy to lipa, ale jeśli ktoś chce zakupić samochód tani w utrzymaniu i bezawaryjny - polecam !!!
~mocno zawiedziony
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Silnik głośny jak diesel o bardzo mulastej dynamice. Posiadam auto z instalacją gazową montowaną przed wyjechaniem z salonu, czego absolutnie nie polecam przyszłym kupującym. Podczas zmiany biegów lub jazdy na luzie silnik pracuje na wysokich obrotach, które spadają dopiero po zatrzymaniu się auta. Serwis nie umiejąc sobie z tym poradzić orzekł, że te typy tak mają. Unikać ASO w Rzeszowie
~Grzegorz
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Silnik za słaby jak na ten samochód, do jazdy po mieście w 1-2 osoby może być, ale przy większym obciążeniu (4-5 osób) dynamika siada strasznie (tak do poziomu fiata 126p). Na plus można powiedzieć o niskim zużyciu paliwa - mi średnio spalał ok. 6,5 l BENZYNY oraz ok. 8,5 l LPG (w cyklu mieszanym), w trasie jeszcze mniej
~Paweł ( Wrocław )
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Dobra autko póki nie przekroczy 100tyś.Zadnych problemow z silnikiem poza nierówna praca jak jest zimny.II biego wyciagnalem do 95 potem odcięlo mi doplyw paliwa;)III bieg jak marzenie...dlugi i przyjemnie sie wyprzedza. Trzeba jednak przyznac,ze gaz w miare uplywu kilometrow obnizyl moc tego samochodu.Teraz to ma chyba 65KM:)
~el-niger@o2.pl
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
jak na tak maly silnik to calkiem dobry. Troche za molo elastyczny, ale swoje potrafi (zwlaszcza na wyzszych obrotach). NIestety moj egzemplarz od prawie nowosci sie psuje. NIe wiem czy to tak maja wszystkie czy tylko tem, ale co jakis czas zaczyna szarpac silnik i to dosyc mocno.
~LansonMan
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Sporo przejechał, 340kkm (100% pewny przebieg), a właściwie nic poważnego nigdy mu nie dolegało. Od wymiany do wymiany nie trzeba dolewac oleju ani innych płynów eksploatacyjnych. Jest dobrze i tanio.
~Artur
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Prosty silnik 8 zaworowy. Bardzo solidna i bezawaryjna jednostka. Najbardziej ekonomiczna odmiana Lanosa. Jednak mocy jej brakuje tylko 75 koni to niewiele, 15 s do 100 km/h, no ale niższe spalanie !!

Usterki Daewoo Lanos

Liczba wpisów: 40

Daewoo Lanos – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~sławek z jastrzębia
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
pracuje dobrze,2-gi 3-ci i 4-ty bieg porównywalny z innymi autami (moje 9-te auto) 5-tka troszke słabsza tylko przy niskiej prędkości. porównywanie niższych biegów chodziło oprzyspieszanie !
Daewoo Lanos Sedan