Lista ocen Daewoo Lanos Sedan 1.4 i 75KM 55kW 1997-2004 (60) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 78 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Paweł ( Wrocław )
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Malo pali przy spokojnej jezdzie (100 - 110 km/h).W miescie (Wrocław) dochodzi do 8.8 ale nigdy nie przekroczyl magicznej liczby 10 (litrów gazu) Gwarancja 3 lata lub 100tys km - wszystko z autem w porzadku poki nie przekroczysz tyh 100tyś. potem zaczyna sie!Teraz padl mi immobiliser i blokuje pompe paliwowa,auto stoi i czeka na mechanika(chyba wada fabryczna,bo to 3 raz w ciagu ostatnich 18 miesiecy)
~sasha85
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
pali zalezy jak sie jezdzi jak mi sie spieszy albo troche go katuje to prawie 12 gazu pali a jak pozyczylem go szwagrowi to sie w 9 litrach zmiescil na szczescie udalo mi sie zalozyc gaz i dotego jeszcze mieszalnikowy choc niektorzy twierdzili ze jak samochod ma OBD to sie nie da. (gdy zakladalem byla duza roznica w cenie 2000 a 4500 teraz jest troche taniej)
~Dwoogee
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Orłem on pod kątem ekonomii nie jest i na wynik 6-7 l/100km nie ma co liczyć. Mam fabryczny LPG więc za bardzo nie przykładam się do oszczędzania. Na pełnym zbiorniku (32 litrach gazu) przeciętnie przejadę 330 km. W końcu tankuję do pełna za 45-55 zł. Przy spokojne jeździe zdarza się że przejadę 380 km.
~Sławek
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Nikt chyba nie myślał o ekonomiczności jak konstruował Lanosa. Jeżdżę do pracy 2 km tym samochodem, bo nie chce mi się iść piechotą lub płacić 2,80 zł za MZK. Chociaż ekonomiczność jest podobna do autobusu. Od domu nie oddalam się dalej niż 10 km bo strach.
~zbychu 33
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
średio 10l lpg + 3l pb na 100 w trasie (110-130 km/h) Jezdziłem kiedys ze zlamana noga (hamulec +bol) max 70km/h bylo lepiej 7.5 lpg+2,5 pb Bardzo tanie naprawy ale trzeba by je robić co 2 dzien. Instalacja elektryczna choinka po wyjeciu ze strychu .
~rudy
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
średnie spalanie na gazie mieści się poniżej 10l/100km nawet jeżdżąc po warszawie.... tanie części i naprawy, chyba jedno z najtańszych aut w utrzymaniu (oczywiście mówiąc o nowych , oryginalnych częściach , a nie z giełdy , z rozbiórki kradzionych)
~WilQ
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Części tanie !!! Auto pratycznie niezawodne przejechałęm nim prawie 80tys i nie miałem z nim większych problemów, najpoważnejsze to chyba pękniecie przewodu paliwowego, ale wiadomo wymiana gumowej rurki to nie problem.
~Przemek W.
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Dość ekonomiczny. W mieście nie pali więcej niż 9 gazu, nawet przy ostrej jeździe. Na autostradzie rekordowo niskie spalanie jakie miałem to ok 5l/100km gazu, jadąc w cztery osoby obładowany jak wielbład
~WILK
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
auto prawie bezobslugowe, spalanie moglo byc troche mniejsze bo gaz teraz taki drogi :P Oczywiscie zartuje moj pali ok 9l gazu no i do tego ok 1,5 beznyny na 100km wynik nie najgorszy ;)

Usterki Daewoo Lanos

Liczba wpisów: 40

Daewoo Lanos – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~mazurek321@orange.pl
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
zużycie paliwa przy oszczędnej jeździe takie jak podane przez producenta. Cześci stosunkowo tanie. Ceny przeglądów i materiałów zalecanych przez producenta samochodu dosyć niskie.
Daewoo Lanos Sedan