Lista ocen Daewoo Lanos Sedan 1.4 i 75KM 55kW 1997-2004 (54) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 84 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~mocno zawiedziony
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Wymiana centralki od zamka centralnego, który był domontowany przedsptrzedażnie(1 rok gwarancji)-80 zł. Dwukrotnie padł immobilaizer, twardy i nietrzymajacy hamulec ręczny, trzaski z deski rozdzielczej. Próba zlokalizowania i usunięcia trzasków z deski po trzech godzinach pracy obsługi w ASO spełzły na niczym i zostały zakończone słowami " Panie dajmy spokój bo ja tu dzisiaj nic nie zarobię". NIe wspomnę już oczęstych niedomaganiach instalacji...
~Dwoogee
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
bezapelacyjnie, jedno z nielicznych mi znanych bezusterkowych kilkulatków - lepszy jest tylko samochówd mojego kolegi - też lanos tyle że 1.6 którym przejechał już 180tys. bez większych problemów. Zamek mi się zaciął przy tylnej klapie (sedan) - przyczyna - nie używałem klucza przy otwieraniu ( po co skoro przy siedzeniu kierowcy jest dzwignia ) więc zardzewiał.Pomimo 3 letniej gwarancji nie musiałem nigdy z tego przywileju korzystać.
~sasha85
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
jak na taki przebieg to tylko raz mial awarie - pompka paliwowa sie spalila ale zawsze mozna jechac przeciez na gazie;-) jezeli sie ma. dwa razy wymienione lozyska w tylnych kolach i przepalony tlumik ale to sie nie liczy bo to raczej zuzycie niz awaria
~Przemek W.
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Mały problem z otwierającym się wlewem paliwa - rozwiązany domowymi sposobami :-) Szyby tylnich drzwi mają tendencję do minimalnego opadania przy czestym zamykaniu - ten typ tak ma. Jak na 7 lat to tak naprawdę NIC!
~Artur
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Nic się nie zepsuło poważnego. Jedynie jakaś linka od silnika się urwała i auto zaczęło przerywać koszt naprawy - 20 zł. A reszta to standardowo oleje, żarówki, klocki itp
~majster
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
dwa razy uległ awarii alternator-na szczescie dało sie dojechać do celu,raz padła pompa paliwa(po 140tys) a poza tym nic.Wysoce bezawaryjne auto.Jestem zachwycony.
~Grzegorz
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Przez 5 lat jedynie wymieniono (na gwrancji) przekaźnik świateł (był już uszkodzony w momencie opuszczania salonu). Oprócz wymiany żarówek żadnych innych problemów
~duzi196@wp.pl
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Jescze mnie nie zawiódł, drobiazgi to: opadające szyby, parujące szyby, skrzeczące plastiki, lekkie drgania na kierownicy przy większych prędkościach,
~zbychu 33
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
Co to jest niezawodność ? Wszystkie duperele które mogły odpaść odpadły 3 razy Wóz dla majsterkowicza z duuuużą ilością wolnego czasu
~kierowca
Sedan 1.4 i 75KM 55kW
zerwana linka od sterowania nawiewami, poprzepalane diody od podświetlania zegarów i konsoli, złamana łapa sprzęgła hydraulicznego.
Daewoo Lanos Sedan