Lista ocen Dacia Logan I Sedan 1.6 MPI 87KM 64kW 2004-2010 (22) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 26 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Piotr S.
Sedan 1.6 MPI 87KM 64kW
doskonale radzi sobrie z wybojami manewrowaość bardzo dobra (mam wrażenie, że lepsza niż w np. Punto w trybie "City") Przy mocniejszym dowrocie (zmniejszanie promienia jazdy) zdarza się, mocne, acz niegroźne przechylanie tyłu. Z punktu widzenia kerowcy daje to w r a ż e n i e, że "tył ucieka". Wg zewnętrznych obserwatorów nic takiego się nie dzieje (poza ww. przechyłem) Skuteczne hamulce. Poprawne zachowanie przy ostrym hamowaniu, w tym...
~Levy
Sedan 1.6 MPI 87KM 64kW
powyżej 140 km/h jest trochę "mniej pewny" ale jakbym chciał fruwać to kupiłbym sobie coś używanego (pytanie ile już bym wydał) Proponuję jeszcze większe felgi 16" lub 17" :) - no może nie ich cenę. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej jeżdzi (chociaż na 15" bez zarzutu)
~J.Kawa
Sedan 1.6 MPI 87KM 64kW
Zawieszenie jest dobrze zestrojone, "szyte na polskie drogi" Jedyne co mnie martwi to dość duża reakcja na boczne podmuchy wiatru (np. po wyjechaniu z za lasu) Jednak za układ jezdny Dacia ma u mnie + i to całkiem spory :>
~wieczan
Sedan 1.6 MPI 87KM 64kW
Trochę się buja na zakrętach, nadwozie mogłoby być niższe i rozstaw kół większy, ale przy normalnej jeździe to w żadnym wypadku nie przeszkadza. Jeździ się tym bardzo przyjemnie, myślałem że będzie gorzej.
~Piotrek
Sedan 1.6 MPI 87KM 64kW
świetnie sobie radził na Bieszczadzkich drogch, jak i na modernizowanych ulicach Rzeszowa. Stateczność i sterowność: o.k. Slucha ręki lepiej niż niejeden "miejski" samochód w trybie "city".
~Marcin
Sedan 1.6 MPI 87KM 64kW
Trochę wychyla się na zakrętach, ale nie ma większych problemów z pod/nad sterownością. Hamulce jak w Renault - jak żyleta Tłumienie nierówności dobre, lepsze niż w Astrze II
~pewu
Sedan 1.6 MPI 87KM 64kW
autko dosyć wysokie a jak na nasze drogi to na plus , ale przy większych prędkościach troszkę zaczyna robić się niestabilne ale generalnie ok
~Janas
Sedan 1.6 MPI 87KM 64kW
Nie wiem skąd się wzięły opinie na temat niestabilności Logana przy dynamicznej jeżdzie. Uwazam ze prowadzi sie go bezproblemowo
~Galernik
Sedan 1.6 MPI 87KM 64kW
Na Polskie drogi rewelacja przy kołach 15" samochód płynie, lecz przy wejściach w zakręt i poprzecznych uskokach tylna oś ucieka.
~Tomek Wiśniewski
Sedan 1.6 MPI 87KM 64kW
dobre, twarde zawieszenie, trzyma się fajnie drogi, choćna mój gust, przy tej wysokości auta mógłby być jeszcze twardszy
Dacia Logan I Sedan