Lista ocen Cupra Formentor (36) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 32 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Andrzej
Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW
Zacznę od tego, że doposażyłem samochód od adaptacyjne zawieszenie (DCC). Różnica w stosunku do zwykłego zawieszenia jest ogromna. W ustawieniach pojazdu można korzystać z predefiniowanych trybów (między Sport a Comfort jest różnica ogromna, to tak, jakby jechać twardym samochodem sportowym, a potem citroenem C5), albo suwakiem samemu dopasować zawieszenie do swoich upodobań. Dopasować też można tryb pracy układu kierowniczego. Porównuję do...
Dodane 3 lata temu
~mic_ghost34
Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW
Auto jest wyżej zawieszone niż standardowe kompakty, jednak niżej niż typowe SUVy, do tego prowadzi się pewnie i dość twardo, co dla mnie jest zaletą. Auto nie "pływa", jak można by się było tego spodziewać po takim aucie. Dzięki szerokim oponom i napędowi 4x4, jazda tym autem jest przewidywalna i można dość szybko wjeżdżać w zakręty. W ostrą zimę, na zaśnieżonych drogach, jazda sprawia niesamowitą frajdę. Hamulce również bez zastrzeżeń.
~Łukasz
Crossover 1.5 TSI 150KM 110kW
Ze wszystkich testowanych CUV/SUV Formentor jako jedyny zachowywał się naprawdę stabilnie. Reakcja na ruch kierownicy jest dobra. Wielowahaczowe zawieszenie z tyłu bardzo pomaga w utrzymaniu kontroli (bo 5 latach w dynamicznej skodzie z belką skrętną naprawdę czuć różnicę).
Dodane 4 lata temu
~piotr_ciekliński
Crossover 2.0 TSI 310KM 228kW
Jak na małego Suva prowadzi się jak żyleta, przesiadłem się z Mazdy Mx-5 i spodziewałem się kolosalnej różnicy, ale naprawdę pozytywnie się zaskoczyłem. Miałem okazję jeździć po serpentynach w Alpach i było naprawdę super.
~Leszek Woznicki
Crossover 2.0 TSI 310KM 228kW
Jest OK. Dziala sprawnie i przewidywalnie nawet przy wiekszych predkosciach. W moim cos wydaje dziwne dzwieki, jakby plastik ocieral inny plastik, ale to jest do naprawienia. Jest na gwarancji
Dodane 4 lata temu
~RL
Crossover 1.5 TSI 150KM 110kW
Dobrze sie prowadzi jak na tą klasę samochodu, ale dalej gorzej od przeciętnego kompakta, do manewrowania po mieście jest mało zwrotny.
~pskulski
Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW
tryb sport robi robotę, w trybie komfort miałem większe oczekiwania na nierównościach poprzecznych (może to przez duże koła o niskim profilu opon)
Dodane 2 lata temu
~TheCorroner88
Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW
perełka, nie miałem okazji jeździć tak precyzyjnie prowadzącym się samochodem, a mam porównanie np z Audi czy Mercedesem. Czysta przyjemność z jazdy.
Dodane 2 lata temu
~Marcin
Crossover 2.0 TSI 190KM 140kW
Nie jest to ponton, ostry zakręt przy 90 to nie problem, chce się jeździć, pomimo tego, że samochód do niskich nie należy.
Dodane 9 miesięcy temu
Dziennik kosztów dla Cupra Formentor
8,3
~Mario
Crossover Facelifting 1.5 eTSI 150KM 110kW
Prowadzi się jak po szynach, mam zawieszenie DCC, potrafi dobrze usztywnić, a jak trzeba to jest komfortowo i czuć że płynie.