Lista ocen Citroen ZX Hatchback 1.6 i 88KM 65kW 1991-1997 (13) - Ergonomia

Na liście zabraknie 23 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Piotrek lopt@wp.pl
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
Jest ok, ale można się przyczepić do trochę głupiej pozycji za kierownicą. Albo mamy dobrze ustawiony fotel i mamy dobry dostęp do pedałów, albo mamy wygodny kontakt z kierownicą. Potrzebny jest kompromis, nic nie jest doskonałe:) Przyczepić się też można do zbyt blisko siebie położonych pedałów gazu i hamulca oraz do przełączników, przede wszystkim mi przynajmniej zdarza się pomylić włącznik awaryjnych z podgrzewaniem tylnej szyby. Minusem...
~Marek
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
bez zarzutu, lusterko prawe sterowane elektrycznie, świetne do parkowania tyłem lub wjazd tyłem do garażu. szyby elektryczne, dobe światła wewnątrz kabiny ( do czytania dla pasażera) fotele bajka. w porównaniu z fordem eskortem czy oplem to róznica klas :)
~no_wizard
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
Nic dodać, nic ująć - wszystko pod ręką. Przełączniki ok, ciężko się pogubić.. chyba, że całe życie jeździło się tylko niemieckimi autami.
~Adam
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
Fotele bardzo miękkie, w sumie wiele aut którymi jeżdziłem było mniej komfortowych. Przyciski i przełączniki na miejscu.
~Łukasz Galek
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
Mogli przełączniki do świateł mgielnych, i ogrzewania tylnej szyby umieścić w innym miejscu (zasłania je wieniec kierownicy).
~lukas7
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
jak na auto z początku lat 90 świetnie, jakość materiałów w porównaiu do cc o niebo lepsza
~Sarny
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
No tu może tylko niskie położenie kierowcy, ale ma to swój urok i jak już się siedzi to jest ok.
~tasior
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
wszystko na swoim miejscu,dziala bez zarzutu
~Rafał
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
wszystko na swoim miejscu, regulacja pionowa kierownicy
~Łazanek
wygodne auto