Lista ocen Citroen ZX Hatchback 1.6 i 88KM 65kW 1991-1997 (17) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 19 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Adam
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
Jeszcze mi się nie zdażyło, by auto mi stanęło na drodze. Zawsze mnie dowiózł mimo tak sędziwego wieku :) Ciężko pisać o niezawodności w tak starym aucie, bo uważam że wiele innych aut z tego rocznika już dawno znalazłoby się na szrocie. Przez pierwsze 3 lata praktycznie same drobne sprawy, ostatnio jednak usterki: naprawa cięgien w skrzyni biegów, hamulców. Troche kosztowało.
~no_wizard
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
Jeśli chodzi o elektrykę to wszytko działało (el.szyby, el. lusterko, cent.zamek na pilota z domykaniem okien, oryginalne radio). W ciagu 2 lat eksploatacji pękł jeden wężyk z układu chłodzenia - wystarczyła taśma klejąca, żeby zażegnać awarię, wybaczam mu miał 20 lat.
~Sarny
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
Wbrew stereotypą to naprawdę niezawodne autka. Zdarzają się drobiazgi, ale naprawdę łatwo je naprawić, nawet u siebie w garażu. Na początku był duży wkład (ok 1000zł) ale to dlatego, że poprzedni właściciej nie dbał o auto. Ale za ten remoncik samochód się odwdzięczna :)
~Marek
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
kilka pierdułek sie zjebało. regulacja w fotelu (profilowanie pod kręgosłup) światełka podswietlacza na zegarach padały jak muchy, gumy zamieszenia umierają szybko. tłumik tylny wymieniałem 2 razy. teleskopy tylnej klapy - padaczka i te jebane sznurki :)
~Ludwikoski
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
Jedynie co zaszwankowalo mi w tym samochodzie z drobiazgow to zaczela sie przycinac wkladka zamka od strony pasazera
~Piotrek lopt@wp.pl
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
Coś tam zawsze w nastoletnim samochodzie się spapra. To okno się nie otwiera, a to znów coś tam piszczy czy skrzeczy. Nie ma tragedii.
~tasior
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
w sumie ok.Wkurza przednia wycieraczka,poddaje sie przednie zawieszenie.Ale przez to w Polsce nazywa sie drogami
~Marcin
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
lampki podświetlenia deski zawsze sie psują. Raz świecią a później znowu nie świecą i tak w kółko zależnie od humoru
~Łazanek
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
psuja sie małe drobiagi nie czesto i koszt wymiany jest mały
~Rider2666
Hatchback 1.6 i 88KM 65kW
Jak chodzi o to to naprawde jest bardzo dobry i mozna na niego liczyc
Citroen ZX Hatchback