Lista ocen Citroen Xsara II Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW 2000-2004 (16) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 9 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~dad1
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Było by wyżej ale szwankuje klima - nieszczelność w układzie i ostatnio przerywana praca. Jeżeli wszystko jest sprawne to wentylacja jest świetna. Zimą szybko osusza szyby, a klima chłodzi błyskawicznie. Regulacja półautomatyczna daje radę. Auto długo się nagrzewa przez wysoką wydajność silnika.
~Artik
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Jak to diesel długo się nagrzewa. Niestety Citroen nie potrafi zrobić nawet niepiszczącego silnika dmuchawy (jeździłem kiedyś C-15 i był ten sam problem) Miałem różne samochody i w żadnym poza cytrynami nie było tego problemu.
~wojtwojt@op.pl
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Mam bez klimy, jedyny mankament to przepalający się bezpiecznik temperatury (koszt 3zł)bo wtedy chodzi tylko na 4 stopniu wentylacja. można samemu wymienić rozbierając schowek.
~etnon
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Autko nagrzewa się szybko, wentylacja również działa bez zastrzeżeń. Natomiast jest jedno ale, mianowicie słabość tego modelu- parują szyby
~Dziorek
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Szybko się robi ciepło a i klima daje radę, choć jeszcze nie mogłem jej w 100 % przetestować, bo zimny mamy wrzesień...
~xantia_t.c.t_lodz@interia.pl
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Klimatyzacja działa super, jest to automat także sam się ustawia oczywiście można również ręcznie ale nie ma takiej potrzeby
~nano50
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Chwilkę się nagrzewa, ale za to bardzo mocno grzeje :) Dużym problemem jest parowanie szyb.
~wacek
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Klima działa dobrze, w zimie szybciej się nagrzewa niż Berlingo które też mam ale daleko mu do T4 ;)
~maniekkm
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Super się sprawuje.Klimatyzacja półautomatyczna bardzo dobrze sobie radzi z utrzymaniem temperatury
~Bodzio24
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
W zimie szybko się wnętrze nagrzewa, w lecie klimatyzacja spełnia swoje zadanie. Bez zarzutu.
Citroen Xsara II Hatchback