Lista ocen Citroen Xsara Picasso 1.6 HDi 90KM 66kW 2005-2010 (16) - Ergonomia

Na liście zabraknie 26 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Błażej
Picasso 1.6 HDi 90KM 66kW
Wygodnie. Dobry dostęp do przełączników. Sterowanie radiem w dźwigni po prawej pod kierownicą. Minus to sterowanie szybami elektrycznymi przednimi, które jest po bokach centralnego panelu. Nie podoba mi się to. Zapewne mniej przewodów idzie w drzwi ale nie jest to wygodne. Poza tym wszystko obsługuje się sprawnie. Są przydatne schowki pod podłogą, pod fotelem pasażera- szuflada. Łatwa aranżacja wnętrza poprzez wygodne składanie lub wyjmowanie...
~voidon@poczta.fm
Picasso 1.6 HDi 90KM 66kW
Nie mam się do czego przyczepić. Może nie do końca można wygodnie oprzeć obie ręce na przeznaczonych miejscach (podłokietnik OK, ale drzwi jakoś za daleko). Albo może ja jestem za krótki. ;-) Super są te wszystkie schowki, pomysł na zasilanie 12V przenośnej elektroniki przy krzesełkach dzieci z tyłu, itd. Bardzo miły wystrój stonowanej welurowej tapicerki, nawet plastiki sympatyczniejsze niż w niemieckich i japońskiach autach tego segmentu...
~woj 747
Picasso 1.6 HDi 90KM 66kW
no i tu niestety, niby wszystko w najlepszym porządku ale, ja jestem bardzo duży i w związku z tym uważam że za kierownicą nie jest najwygodniej. Sterowanie szybami wymaga spojżenia i upewnienia się gdzie jest przycisk, zarówno do szyby pasażera jak i szyb w drugmi rzędzie
~GW
Picasso 1.6 HDi 90KM 66kW
Pełne \"5\". Wszystko w zasięgu ręki, kilka przydatnych schowków. Przy dłuższych wyjazdach przydają się zapewne schowki pod nogami pasażerów tylnego rzędku oraz szuflada prawego fotela.
~Seb
Picasso 1.6 HDi 90KM 66kW
JEDN MANKAMENT - Przyciski elektrycznych szyb powinny być w drzwiach a nie na środkowym panelu ,natomiast przyciski tylnych szyb umieszczone z lewej strony kierownicy to już wręcz porażka !
~GW29_wawa
Picasso 1.6 HDi 90KM 66kW
Wszystko byłoby na 5, gdyby nie przełączniki tylnych szyb umieszczone po lewej stronie kierownicy :( Po za tym wszystko w zasięgu ręki. Bardzo praktyczne auto!!!
~Rafał
Picasso 1.6 HDi 90KM 66kW
Szału nie ma, umieszczenie przycisków do szyb to jakaś porażka, niby dużo schowków ale jakoś tak nic nie na miejscu. Fotele na długiej trasie są mało wygodne
~Domajnik
Picasso 1.6 HDi 90KM 66kW
Nic dodać, nic ująć. Szkoda że wszystkie fotele z tyłu się nie suwają, tylko środkowy - oszczędności.... Doskonała regulacja lędźwiowa.
~michal k
Picasso 1.6 HDi 90KM 66kW
Wygodnie, miło, wszystko pod ręką, guziki sie nie narzucają - tak powinno byc w rodzinnym samochodzie.
Dziennik kosztów dla Citroen Xsara Picasso 1.6 HDi 90KM 66kW
6,2
~Jacek z Warszawy
Picasso 1.6 HDi 90KM 66kW
Wszystko jset pod ręką a przy tym ilością przycisków i pokręteł nie przypomina statku kosmicznego.