Lista ocen Citroen C5 III Tourer 2.0 HDi FAP 140KM 103kW 2008-2017 (24) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 23 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Leszek K.
Tourer 2.0 HDi FAP 140KM 103kW
Samochód kupiłem nowy. Po przejechaniu ok. 1200km pierwsza awaria, gaśnie na drodze. Po dostarczeniu do serwisu okazało się, że rozłączyła się złączka od czujnika kąta wału korbowego. Pomyślałem no nic poważnego, więc odjechałem zadowolony. Jakież było moje zdziwienie kiedy po około 45 tyś padło sprzęgło. Szczególnie było to odczuwalne na 5 i 6 biegu podczas przyspieszania. Byłem tym bardzo zaskoczony i zaniepokojony, tym bardziej, że w...
~marian iskierka
Tourer 2.0 HDi FAP 140KM 103kW
Samochód jest bardzo niebezpieczny jadąc autostradą 140 km/h w jednej chwili samochód się zatrzymałPrędkośc spadła do 10 km/h) .To był szok ,miałem szczęście że nic za mną nie jechało .Zjechałem na poboczę uruchomiłem silnik ponownie i udało mi się rospędzić do 60 km/h .Okazało się że padł sterownik zasilajacy elektronikę i system Esp ,który był przyczyna tej awarii.Stało się to w niemczech i to było moje szczęści bo te osły z serwisu citroena...
~tomasz
Tourer 2.0 HDi FAP 140KM 103kW
po przejechaniu 40 tys km tym autem to nie bylo widać poważnych usterek, jedna z wiekszych to wymiana amorka hydro, - 650zł nowy w serwisie, - serwisy mają różne cenniki więc pytać. Czasami u Mietka w garażu drożej, niż w serwisie co się przekonałem.
~Jacek
Tourer 2.0 HDi FAP 140KM 103kW
Wtryskiwacze (wżer) ale to kwestia długich postojów. Siłowniki przedniego zawieszenia, ale okazało się że niepotrzebnie wymieniałem bo zapocenie nie kwalifikuje do wymiany przez lata. Ale że jechałem do Gruzji ...
~Sylwester pierwszy
Tourer 2.0 HDi FAP 140KM 103kW
Raz mi się zdarzyła usterka zawieszenia która jak czytałem po 10 latach dotyka hydropneumatykę. Przetarł się przewód i wyciekł olej. Naprawa nie była kosmicznie droga.
~Avenger
Tourer 2.0 HDi FAP 140KM 103kW
Uszkodzeniu uległa jedynie chłodnica klimatyzacji, jednak nie była to awaria, lecz fizyczne jej przebicie. Można więc powiedzieć że poważnych usterek z tym przebiegiem brak.
~Tomasz
Tourer 2.0 HDi FAP 140KM 103kW
Żadnych i to mnie najbardziej zaskoczyło. Taki przebieg i nic, tym samym C5 obala mit o awaryjnych francuskich samochodach.
~Soldier72
Tourer 2.0 HDi FAP 140KM 103kW
Toż to nowy samochód , ale myślę że gdyby producent nie był pewny tego modelu to nie oferował by gwarancji na 200 000 km lub 5 lat.
~miroslaw.mach
Tourer 2.0 HDi FAP 140KM 103kW
Wadliwe siłowniki, uszkodzone przeguby (niestety wymiana całych półosi to kpina). Losowe gaśnięcie silnika.

Usterki Citroen C5 III

Liczba wpisów: 24

Citroen C5 III – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~olo
Tourer 2.0 HDi FAP 140KM 103kW
Żadnych uwag, 265000km sprzęgło, turbo egr,wtryski oryginał.
Citroen C5 III Tourer