Lista ocen Citroen C5 I Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW 2001-2004 (22) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 25 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Loki
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Zrobiłem tym samochodem 150 tys. Do osiągnięcia 200 tys. miałem tylko jedną poważna usterkę - pompowtryskiwacz. Oczywiście jeśli dba się o regularne wymiany części normalnie zużywających się. Po przekroczeniu 200 tys. nagle zaczęło sypać się wszystko. Tak jakby ten samochód był właśnie przeznaczony na taki przebieg.
~GPiotr1
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Jedyna poważna usterka jaką miałem i która spowodowała interwencję lawety, to uszkodzenie siłownika zawieszenia z tyłu oraz wypływ znacznej ilości płynu hydraulicznego. Wymieniałem też komplet łożysk tylnej belki. Samochód mam od pół roku.
~harderson
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Zbyt krótko jeżdżę, żeby coś się miało wydażyć chociaż z drugiej strony znam kogoś kto kupił brykę za 30tys sprawdzoną od a do z i po 3 tyg poszła skrzynia biegów.
~Ermac (Ermac@wp.pl)
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Jedyna powazna usterka jaka mialem to pocenie sie przewodu hydraulicznego od wspomagania - koszt w aso - 1100zł. Mam nadzieje ze jest to ostatni wydatek tego typu.
~Karol
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Największą usterką to pompa wspomagania układu kierowniczego ale z winy kierowcy bo trzeba pamiętac że ma mały skręt i nie skręcac na maksa.
~Rafal1977
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Poważne usterki właściwie nie mają miejsca. Mogą się jednak zdarzyć gdy właściciel nieodpowiednio dba o swoje auto.
~wojtek4714
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
brak poważniejszych usterek lecz trzeba uważać na jakość paliwa jakiego lejemy gdyż mogą wyskoczyć jakieś denerwujace błędy
~adah
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
na razie błachostki ale np. nie działa wiązka tylna z elektromagnesem tylna wycieraczka pracuje jak jej się chce
~jacol10
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Ta cytrynka ma już prawie trojkę z przodu spodziewam się więc pewnych wydatków. Na pewno koło dwu-masowe już dzwoni
~zadowolony
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
jeszcze mnie nie zawiudł!!! dbam o auto i na bierząco wymieniam mat.eksploatacyjne.poważnych usterek brak!!!
Citroen C5 I Kombi