Lista ocen Citroen C5 I Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW 2001-2004 (32) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 15 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~jaćwing
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Jak na duże auto nieźle. Z ręką na sercu - średnio 6,6l ol nap./100 km. A jeździłem dużo. Miasto/trasa. ASO ma to do siebie, że wymienia wszystko jak leci. I becalen... . Trzeba sztywno określić zakres przeglądu i zarządać wymienionych części po przeglądzie. Jako klient ASO mamy do tego całkowite prawo. Niech koleś wypisujący formularz przed przglądem wpisze taką opcję Nie wszyscy nas o tym informują. Mnie spotkało to, że pomimo klauzuli...
~Loki
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
To jest największy plus tego samochodu. Spalanie przy normalnej jeździe w tak dużym aucie jest na poziomie 7,5 litra w trybie mieszanym i korkach (pomiar za 9 tys. km). Odradzam serwisy autoryzowane - to jest kompletne zdzierstwo. Można znaleźć dużo serwisów samochodów francuskich nieautoryzowanych każda naprawa to 30% - 40% ceny tej co w ASO. Trzeba tylko poczytać w necie opinie. Ceny części zamiennych są bajecznie tanie. Mnóstwo używek i...
~zadowolony
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
auto mimo bardzo bogatego wyposażenia jest dość bezawaryjne.obawiałem sie hydraulicznego zawieszenia ale mam już 190tys km. przejechane i nic złego się z nim nie dzieje.mat .eksploatacyjne z przyzwoitym poziomoe.muslę że nie odbiegaja cenowo od innych aut,jest dużo zamienników.zreszta auto niejest wcale awaryjne jak to ludzie twierdza..a wiele razy słyszałem : mie kupój francuza!!...negatywna opinia o tych autach jest bardzo mocno...
~Rafal1977
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Pomimo obiegowych opinii o drogich częściach zamiennych do Francuzów,w przypadku C5 to się nie sprawdza. Koszty utrzymania są na poziomie auta klasy kompakt tym bardziej,że jeśli dbamy o C5 żadna poważna awaria nie ma prawa mieć miejsca. Koszty serwisowania zawieszenia są znakomite. Klubowicze Klubu Cytrynki mogą korzystać z rabatów i usług naszych specjalistów
~żukoś
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
zużycie ON rewelacja , na trasie około 5,5L , w mieście około 8,5 do 9 L ( jeśli potrafisz jeździć ekonomicznie to bedziesz się cieszył z użytkowania tego autka) , miałem tak naprawde 2 awarie ( alternator i przednia szyba ) ale bez żadnej paniki finansowej , wszystko w przystepnych cenach ( oryginały )
~mac234@wp.pl
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Mieszkam w wielkim miescie gdzie wiekszosc czasu w aucie spedzam w korkach stad to 13 po miescie ktore uzyskuje sie bez trudu naciskajac mocniej pedal gazu. Minimalne jakie udalo mi sie uzyskac jezdzac po Londynie to 9 litrow na 100 km. Na trasie do Polski 120-160 (bo szybciej nie pojedzie) 7.5-8.5
~okidoki
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
superrrr angielska wersja jezdzona w po calej europie predkosc 140-160 przez odcinek ok 900km 6,2l, miasto niewiecej niz 8zwazywszy ze czasem stoje 3 godziny wkorku dzienniezaladowany na full autrostrada podone predkosci jak powyzej 7,4
~mack1295
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Co mnie bardzo zaskoczyło to możliwość przy spokojnej jeździe w mieście bez trudności spalić 6l/100km a w trasie 4l/100km-REALNEGO SPALANIA. Przy ostrzejszej jeździe ok.1,5-2l więcej. Jak na 1,5T jest to zaskakująco mało!!!
~Marcin
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
jesli o zużycie paliwa to wszystko ok ale jeżeli chodzi o zakup części zamiennych to tragedia zamiennikow prawie wcale nie ma a jesli sa to ceny olbrzymie a jakos i tak wiele dajaca do rzyczenia ;orginaly super ale cena mega kosmos
Dziennik kosztów dla Citroen C5 I Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
7,1
~Ermac (Ermac@wp.pl)
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
no tutaj troche gorzej. jak na kombi zbyt slaby silnik a co za tym idzie potrzebuje wiecej paliwa zeby rozbujac auto. max spalanie jakie mam trasa/miasto to 7,6 l z przewaga miasta, ale za to trasa to ok 6l.
Citroen C5 I Kombi