Ocena kierowcy - Citroen C4 Picasso II Picasso

Bubson3, 9 lat temu
Silnik 2.0 BlueHDi 150KM 110kW
Rok produkcji 2015
Citroen C4 Picasso II Picasso 2.0 BlueHDi 150KM 110kW 2014-2016 - Oceń swoje auto
Inne : Fantastyczny samochód. zdecydowanie polecam
Samochód bardzo przyjemny do jazdy i estetycznie wykonany. Nowoczesny i elegancki. Wyróżnia się w tłumie.
Silnik 2.0 BlueHDi 370 nm w tej wersji. Znany, mocny, sprawdzony i solidny. Ekonomiczny i ekologiczny. Zdecydowanie najlepszy do tego samochodu.
Mam 6-cio biegowy automat. Zmienia biegi płynnie. Wajcha zmiany biegów jest ulokowana w fajnym miejscu, jak w amerykańskich samochodach - nad kierownicą. Zapewnia to świetny dostęp do dźwigni i oszczędza wiele miejsca na potężny schowek między siedzeniami.
Jest bardzo komfortowo zestrojony. Samochód dobrze trzyma się drogi, chociaż na zakrętach lekko się wychyla. Ale jest to wpisane w specyfikę marki i przeznaczenia samochodu. Ma być wygodnym środkiem transportu dla rodziny.
Jest tak samo wspaniała jak w poprzednim modelu C4 Picasso. Nie ma pod tym względem lepszego samochodu. przynajmniej ja nie znam takiego.
Super. Kierownica wielofunkcyjna wygodna i czytelna. Natomiast jeśli ktoś pisze, że obsługa z tabletu to jakiś problem chyba go po prostu nie używał. Bardzo fajne, wygodne rozwiązanie, na czasie.
Bez problemów, cicho i skutecznie.
Pełen komfort i wygoda. U mnie jest po prostu pięknie, jasne karmelowe wnętrze, dwukolorowa skóra Nappa, delikatne aluminiowe wykończenia. Regulowane elektrycznie, podgrzewane, fotele z przodu, dodatkowo funkcja masażu. Wysuwany podnóżek dla pasażera. Tylne fotele z regulacją oparcia. Wszystko co trzeba.
Na bardzo dobrym poziomie. W poprzedniku było głośne zawieszenie. Nowa płyta w tym modelu pracuje bez zarzutu. Silnik słychać tylko przy gwałtownym przyspieszaniu. Potem tylko cisza.
Na razie ciężko powiedzieć. Jednak to mój kolejny Citroen i sądzę, że tak jak w poprzednim będą do zaakceptowania. Przynajmniej nie ma takiej głupoty jak przeglądy co 15 tys. jak w niektórych markach. Tu co rok lub co 30 tys
Bardzo dobry. Mój samochód to full wersja. Nie ma jedynie dachu panoramicznego. Kupiłem za 120 tys. Nie sądzę by taki ładny i znanej bądź co bądź marki samochód z tak dużą ilością dodatkowych akcesoriów można by było kupić w podobnych pieniądzach. A dodatki te to np. tapicerka skórzana, parka assist, kontrola martwego pola, automatyczna zmiana świateł drogowych, alarm niezamierzonego przekroczenia linii, system hifi JBL, kamery z możliwością widoku z "lotu ptaka" czy automatyczna klapa bagażnika. Oczywiście nie wspominam o tym wszystkim co Citroen "daje" w standardzie, a jest tego dużo.
Na razie brak. Ale w mojej rodzinie to 6 nowy Citroen i nigdy nie było problemu. Nadmierna usterkowość marki jest mitem właścicieli niemieckich samochodów. Nie mnie oceniać ich intencje.
Dziennik kosztów dla Citroen C4 Picasso II Picasso 2.0 BlueHDi 150KM 110kW
6,6