Ocena kierowcy - Citroen C4 Picasso II Picasso

Bogul, 10 lat temu
Silnik 1.6 16v VTi 120KM 88kW
Rok produkcji 2014
Citroen C4 Picasso II Picasso 1.6 16v VTi 120KM 88kW od 2013 - Oceń swoje auto
Autem jeździ się bardzo przyjemnie, cicho i komfortowo. Posiadam wersję Sductive i wyposażenie jak na moje oczekiwania jest bardzo wysokie. Materiały wykończeniowe bardzo dobrej jakości, nic nie stuka ani nie trzeszczy :)
Silnik 1,6Vti 120KM jest przyjemny w użytkowaniu, jedyne zastrzeżenia można mieć do przyspieszania powyżej prędkości 100km/h.
Skrzynia biegów działa bez zastrzeżeń, biegi łatwo "znaleźć" i wchodzą bez problemu.
Zawieszenie bardzo komfortowe, na polskie drogi wręcz idealne, tłumi wszystkie nierówności drogi.
Szyba panoramiczna, okienka w słupkach przednich dają bardzo dobrą widoczność do przodu. Posiadam kamerę cofania więc z widocznością do tyłu także nie mam problemów. Myślę że bez kamery widoczność do tyłu także nie pozostawiało by wiele do życzenia.
Wszystkie opcje samochodu dostępne z tabletu dotykowego. Na początku może wydawać się to skomplikowane jednak po kilku godzinach jazdy wszystkie jest bardzo czytelne i łatwe w obsłudze.
Nawiewy oraz klimatyzacja działają bardzo sprawnie, samochód posiada nawiewy z tyłu co także zwiększa efektywność klimatyzowania wnętrza auta.
Przestrzeni w samochodzie nie brakuje. Mimo że jest znacznie krótszy od Forda Mondeo, którego posiadałem przez nim to we wnętrzu jest tyle samo lub nawet więcej miejsca.
Wyciszenie ogólnie jest bardzo dobre, jednak przy prędkości powyżej 130km/h słychać dosyć mocno opony oraz powietrze opływające samochód.
Co do kosztów utrzymania to na razie nie mam nic do powiedzenia :)
Jak dla mnie samochód jest wart swojej ceny i jak dla mnie w cenie w jakiej go zakupiłem to jest 72200 nie ma lepszej alternatywy.
Na razie nic
Na razie nic