Lista ocen Citroen C3 I Hatchback 1.1 i 61KM 45kW 2002-2010 (85) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 98 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~misiek
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Palliwa pali bardzo mało. czyli tak około 3,5-5,5l/100km kiedyś nawet dostałem z komputera pokładowego wynik zużycia 2,4l/100km, ale to było w niemczech, gdize cały czas jechałem około 150km/h. Na pełnym baku przejechałem z Poznania kawałek za Kielce i spowrotem. A tak nisko tylko dlatego, że gdy prawie rok temu byłem na komunii u kuzynki ktoś stuknął mi lekko lewą tylną lampę (sam plastik pęknął). Musiałem zapłacić 450 zł za całą lampę ;/
~MagdaS.
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Jestem pod wrażeniem opinii o "c trójce",że jest autem ekonomicznym.Mój jeszcze NIGDY(choć wiem,że ma mały przebieg,ale mimo wszystko)nie zszedł poniżej 8 litrów/100km(cykl mieszany).Najczęściej jest to 8,4.Jeśli jadę połowę baku autostradą wtedy spalanie spada do 8.0-8.1/100km.Dodam,że jeżdżę w miarę spokojnie,a prędkość nie przekracza 130 km/h,w mieście w granicach 90km/h.Jestem BARDZO rozczarowana.
~Jacek
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Tak naprawdę nawet nie wiem ile spalił. Wypożyczalnia daje z ok. połową baku i podobnie trzeba oddać. A wskaźnik pokazuje teoretycznie z dokładnością do 1/6 baku. W praktyce dużo gorzej. W dodatku do prawdziwego wskazania dochodzi po dobrych kilku minutach od końca tankowania. Z dużym przybliżeniem jakieś 7-9 litrów (mniej więcej 10% miasto, 40% szosa, 20% góry, 30% autostrada).
~Michał
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
ubezpieczenie, części eksploatacyjne, części zamienne - dostępne w zamienniku i oryginale bo dobrych cenach, zużycie paliwa świetne, nawet przy cięciu maksymalnie (150kmh) po autostradzie to 7 litrów. Płynna jazda to 5.5, a jak ktoś ma cierpliwość, to urwie kolejne pół litra. w mieście 6-6.5, bez żadnego oszczędzania.
~Maciek
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Zużycie paliwa ok. i waha się pom. 7,5 a 8 litórw dla jazdy na krótkich odcinkach po zatłoczonym mieście. W trasie niewiele mniej ( prędkości 120-140km/h ), przy wolniejszej spada do 6,5l. Klima niewiele "pije". Obsługa Citroenowska do d... , może akurat tam gdzie byłem wolałbym nie generalizować. Koszta akceptowalne.
~James1994
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Spalanie jak na taki mały silniczek jest wręcz ogromne. Ekonomiczna jazda nie przekraczając 80km/h to to 7.04L/100km. jazda na trasie wliczając częste wyprzedzanie 8,5. Autostrada non stop 140-170 km/h jakieś 10 litrów. Miasto z ciężką nogą 12 ;)
~milton
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Bardzo niskie spalanie - miasto 6,5 l/100. Trasa - można zejść do 4,5 l/100. A to benzyna! Serwis bardzo dobry, obsługa uprzejma. Samochód zastępczy na czas przeglądu, mimo że trwa ok. godziny. Napraw nie było żadnych, dlatego nie znam ich cen.
~arek
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
zużycie paliwa - na 500 km spalił 37 litrów - jazda spokojna, mieszana(miasto, trasa) - sądziłem, zę 1.1 pali mniej. Przeglądy ok. 1000 zł za klocki, filtry, olej, 1 łącznik stabilizatora, usługa wymiany no i sam przegląd
~Robert:-)
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
spalanie oceniam jako plus tego auta, w mieście pali mi ok 7l w zime i 6,5 w lecie. Natomiast na trasie przy załadowanym samochodzie 4 osoby plus bagarz, predkośc stała ok. 120km/h zszedłem do spalania 5,4 wiec rewelka!
~Przemek
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
samochód jak na tak mały silnik pali sporo - co jest wynikiem konieczności utrzymywania na wyższych obrotach by otrzymać jako takie osiągi. częste naprawy pogrążają C3 jako samochód ekonomiczny.
Citroen C3 I Hatchback