Lista ocen Citroen C3 I Hatchback 1.1 i 61KM 45kW 2002-2010 (60) - Ergonomia

Na liście zabraknie 123 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Jacek
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Koszmarne fotele. Po trzech dniach i 1000km w tym aucie dopiero końska dawka środków przeciwbólowych pozwoliła mi zasnąć. Wynalazek pod tytułem zegary poniżej krytyki. Duży cyfrowy szybkościomierz niech będzie - taki styl. Za to półokrągły pasek obrotomierza z maleńkim, ledwie widocznym trójkącikiem w roli wskazówki i nieczytelnym opisem (czerwonego pola nie ma - pewnie, po co?) nie nadaje się do niczego. Całość wieńczą wskaźniki temperatury i...
~PIŁAT
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Deska rozdzielcza jest dobrze zaplanowana, szczególnie wygodnie obsługuje sie radio które jest w dobrej odległości od ręki. Przełaczniki na desce rozdzielczej są logicznie rozmieszczone. Regulacja wysokości fotela jest o.k gorzej z reg. oparcia. Cyfrowy prędkościomierz jest Super. Bagażnik jest duży ale wkładanie utrudnia wysoki próg i nierówna podłoga po złożeniu siedzeń.
~TopGearAutoTestSilesia
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Człowiek odpowiedzialny za projekt wnętrza, użyte materiały do wykończenia oraz ogólną ergonomię, zasługuje na pomnik! Wszystko jest tam gdzie być powinno, plastiki użyte do wykończenia wnętrza mają przyjemną fakturę i są miłe w dotyku, na dodatek ich odporność na zarysowania została potwierdzona wielokrotnie.
~eusebiusz
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Wszystko pod ręką .Czytałem w różnych miejscach że elektryczne szyby z właczaniem w środku pomiędzy fotelami jest nieergonomiczne. Według mnie jest odwrotnie , bo przecież włącza sie je prawą ręką to co sie zmienia biegi i reguluje radio a lewa naturalnie jest wtedy na kierownicy
~Sfist
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Wszystko pod reka, ciekawy licznik kilometrow, prawda ze niecodzienny, ale dzieki temu przykuwa uwage, a czytelnosc obrotomierza jest zalezna od ustawienia kierownicy, ja wszystko widze jak nalezy.
~Michał
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
wszystko na swoim miejscu, wysoko się siedzi, wygodnie wsiada. odejmuję gwiazdkę za francuski włącznik świateł mijania - preferuję pokrętło pod zegarami z lewej. taka natura francuzów
~polak
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Wysoka, wygodna pozycja. Schowków i uchwytów na kubki wystarczająca ilość. Posiada klika funkcji, których próżno szukać w innych samochodach klasy B z tego roku.
~Krzysiek K.
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Dość dobrze rozplanowane autko dla codziennego użytkowania. Samodzielna wymiana żarówki praktycznie niemożliwa lub trwająca ok. godzinę przy pokaleczonych rękach.
~Dakkar
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Za to należy się wysoka ocena, wszystko pod ręką i dobrze dopasowane. Fotele dają dobry komfort jazdy. Ostatnio zrobiłem na raz 600 km i żadnego bólu pleców czy czterech liter.
~Jonatan Korgul
Hatchback 1.1 i 61KM 45kW
Bardzo mało pali, w lato potrafilem miedzy miastami zejść do 5,4. Na Autostradzie już gorzej ale wciąż dobrze bo koło 6,7 jadąc 140km/h
Citroen C3 I Hatchback