Lista ocen Citroen BX Hatchback 1.8 D 60KM 44kW 1985-1993 (16) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 9 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~emsee20@o2.pl
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
Njapowazniejsz usterka to cieknac pompa paliwa jednak nie nieumozliwialo to jazdy. Nizdazylo sie tak aby nie pojechal. Slawne zawieszenie hydro jest praktycznie bezawaryjne gdy sie o nie odpowiednio dba. Brak jakichkolwiek problemow z korozja poniewaz posiada pelny ocynk karoseri.
~emsee
~dochris
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
Stara hydraulika potrafi zrobić siurpryzkę(statystycznie raz na pół roku - wydatek jednak umiarkowany). Poza tym jest niezawodne jak Słońce.
~bedzak@vp.pl
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
poważniejsze usterki to wymiana pajączka rozdzielającego LHM, ale to się bardzo żadko zdarza w tych modelach
~KaMyK
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
raz wał (przy ruszaniu było roboty lecz to w drugim bx-ie) pękł ale poprzednik przy tym maczał palce!
~krzysztof.granowski@innsoft.pl
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
Pękł mi przewód wysokiego ciśnienia ale to moja wina bo był przerdzewiały a ja go niewymieniłem
~krzysztof
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
brak,nie wiem co było wcześniej wymieniane,ja nic nie włożyłem.
~george (zapinacz@poczta.fm)
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
poważne występują gdy zaniedbasz hydropneumatyke ,wtedy jesteś ugotowany
~darjura@friko6.onet.pl
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
Zbyt krótka eksploatacja mam nadzieję że nic poważniejszgo nie wyskoczy.
~Daniel Kacprzyk joga@inetia.pl
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
Dobra, trzeba uważać przy zakupie na stan silnika i łożysk tylnych wachaczy.
Citroen BX Hatchback