Lista ocen BMW Seria 5 G30-G31 Touring Facelifting (5) - Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów

~Piotr
Touring Facelifting 2.0 520i 184KM 135kW
Mam ponad 2m wzrostu i z przodu mieszczę się OK. Siedzi się przyjemnie nisko i dobrze czuje samochód. Niestety na tylnej kanapie zostaje wówczas już bardzo mało miejsca, niczym w aucie kompaktowym. Póki co dzieciaki się mieszczą ale przy długości nadwozia 5m w aucie z tyłu jest po prostu mało miejsca. Rozumiem, iż wynika to ze specyfiki tylnonapędowej konstrukcji i w autach BMW miejsce dla pasażerów nie jest priorytetem jak w Skodzie czy VW...
~BIK
Touring Facelifting 3.0 530d 286KM 210kW
Miejsca w zasadzie nie brakuje, ale koncepcja konstrukcji z przed lat daje o sobie znać. Kierowcy i pasażerowi obok, niczego nie brakuje, natomiast z tyłu miejsca trochę mało. Konkurencja jest pod tym względem lepsza. Bagażnik również nie bije rekordów. Na co dzień wystarczający, patent z otwieraną szybą oryginalny i przydający się.
~der
Touring Facelifting 2.0 530i 252KM 185kW
Kierowca siedzi wciśnięty w fotel i kokpit. Wiem, że o to chodzi, aby zrobić sportowe wrażenie samochodu, ale to nie dla mnie. Z tyłu siedzi się wygodnie nawet będąc wysokim.
~der
Touring Facelifting 2.0 530i 252KM 185kW
Wolę siedzieć w kokpicie, który ma więcej miejsca i nie otula kierowcy jak w bmw. Ale wiem, że dla niektórych to zaleta.
~Anonim
Touring Facelifting 3.0 530d 286KM 210kW
Z tylu za osoba 185 wcale nie ma duzo miejsca. Superb tylko dla osob z duzymi nogami pasażerów lub segment F
BMW Seria 5 G30-G31 Touring Facelifting