Lista ocen BMW Seria 5 G30-G31 Touring Facelifting (4) - Ergonomia

Na liście zabraknie 1 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Piotr
Touring Facelifting 2.0 520i 184KM 135kW
Podobnie jak w przypadku karoserii, uważam że G30/G1 to ostatnie prawdziwe BMW z perspektywy obslugi przez kierowcę. Kokpit to klasyka marki, świetnie zaprojektowany i wykonany, czytelny i łatwy w obsłudze. Jestem przeciwnikiem tabletów na których skupione są wszystkie funkcje, rozumiem iż są one oszczędnością dla producentów ale szkoda że takie oszczędności trafiają również do segmentu E.
~der
Touring Facelifting 2.0 530i 252KM 185kW
Może być. Nie można się spodziewać cudów po samochodzie, który długą ma tylko maskę silnika. Fotele niby elektryczne, ale przód/tył trzeba przesuwać wajchą pod fotelem. Brak regulacji strefy lędźwiowej. Wsiadanie/wysiadanie, zwłaszcza w ciaśniejszych miejscach nieco mnie wkurza, ale jestem nieco większy niż średnia.
~BIK
Touring Facelifting 3.0 530d 286KM 210kW
To zaleta tych samochodów i przede wszystkim tej marki. Kierowca wsiadając do auta steruje nim intuicyjnie wszystko w zasięgu i logicznie rozlokowane. Tylko nie wiem po co taaaaakiii ogromny przycisk asystenta parkowania ?
~der
Touring Facelifting 2.0 530i 252KM 185kW
Tutaj niższa ocena za brak: schowka na okulary, zbyt małe kieszenie w drzwiach, ręczne przesuwanie foteli przód/tył ( nie bierzcie foteli "sportowych" ! ). Fatalnie działające ładowanie bezprzewodowe telefonu.
BMW Seria 5 G30-G31 Touring Facelifting