Lista ocen BMW Seria 5 G30-G31 Limuzyna (20) - Ergonomia

Na liście zabraknie 16 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~edi
Limuzyna 530d 265KM 195kW
Ok., ale kierownica mogłaby dać opuścić się niżej a pedały mogłyby być ustawione bardziej sportowo (na wprost, nogi wyprostowane). Ja przynajmniej tak lubię, ale rozumiem że jestem w nietypowej mniejszości bo większość woli siedzieć wysoko jak na krześle, nogi podkurczone, kierownica pod brodą.
~Mjz
Limuzyna 530i 252KM 185kW
Wszystko jest na swoim miejscu. Niemiecka precyzja, klima co 0.5 stopnia, nawigacja podaje komunikaty co do centymetra. Fotele podstawowe nie tak wygodne jak np w Volvo. Tylna kanapa wydaje mi sie jakoś nisko ale jeszcze na niej nie siedziałem. Głęboki bagażnik.
~Stifmajster
Limuzyna 520d 190KM 140kW
Wszystko w zasięgu ręki, mamy możliwość obsługi idrive za pomocą ekranu dotykowego jak i klasycznego pokrętła, myślę, że każdy kto potrafi obsługiwać smartfona nie powinien mieć problemów, dobrze, że pozostawiono klasyczne przyciski na konsoli, schowków jest wystarczająco dużo.
~Joe2024
Limuzyna 540d 320KM 235kW
Z przodu bez uwag. Z tyłu też nie jest źle, choć na tylnej kanapie mogłoby być trochę więcej miejsca. Bagażnik dość obszerny. Dwie duże walizki się zmieszczą i jeszcze kilka toreb. Kierownica mogłaby się opuszczać niżej.
~M
Limuzyna 540i 340KM 250kW
Dużo fizycznych przycisków, są pokrętła do klimatyzacji i głośności, system multimedialny sterowany przez pokrętło iDrive lub ekran dotykowy, wszystko na swoim miejscu
~Tomek Audi 4.2
Limuzyna 520d 190KM 140kW
Po przesiadce z Audi nie nam żadnych problemów z obsługą. Wszystko jest wręcz intuicyjne. Brawo dla konstruktorów. Super obsługuje się ekran dotykowo jak i przy użyciu tego pokretełka
~Michael
Limuzyna 520d 190KM 140kW
Używamy tego samochodu również podczas jazdy na wakacje i miejsca jest minimalnie więcej niż w poprzednim BMW serii 5. Pakowny bagażnik + boks dachowy spokojnie wystarczą dla 5 osób.
~KrzyGra
Limuzyna 520d Efficient Dynamics Edition 190KM 140kW
Jedna gwiazdka mniej za fotele. Mam sportowe, super trzymają ciało ale nie są zbyt wygodne, co jest bardzo odczuwalne podczas długich tras
~Filip K
Limuzyna 530d 265KM 195kW
Bez zastrzeżeń. Jedynie automatyczne świata zawsze trzeba włączać samemu co uruchomienie silnika. Oczywiście jedno przyciśnięcie w manetce.
~gripen
Limuzyna 530d 265KM 195kW
Bardzo dobra, jedynym minusem jest zbyt mały zakres regulacji kierownicy, chciałoby się opuścić ją nieco niżej.
BMW Seria 5 G30-G31 Limuzyna