Lista ocen BMW Seria 5 E34 Sedan 520 i 129KM 95kW 1988-1991 (25) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 22 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Misiek
Sedan 520 i 129KM 95kW
jak postawisz na jakość a nie taniość i na zaufanego mechanika który się zna na BMW to jeździsz latami i tylko filtry zmieniasz co sezon.. Pilnuj termostatu i poziomu płynu w u.chłodzenia ponieważ po tym możesz poznać że coś poważnego dzieje się z bunią.. ubytek płynu to albo zwykły wyciek z pod opaski węża lub wydmuchana uszczelka głowicy.. tak że jak coś to dokładnie sprawdzić żeby zapobiec czemuś powaznemu
~mossberg_27@wp.pl
Sedan 520 i 129KM 95kW
usterek brak. wymienilem co prawda sprzeglo, tarcze hamulcowe , klocki i amorki ale nie dlatego ze musialem tylko bo chcialem. za pol roku juz trzeba by bylo wymienic a skoro mialem kasiorke to zrobilem to od razu. jedyny problem to czujnik swiatla wstecznego.... co jakis czas gina mi te swiatelka))
~the_trooper1988
Sedan 520 i 129KM 95kW
Moja BMK-a nie zawiodła mnie jeszcze nigdy. Zawsze dojechałem na miejsce bez przeszkód. Klasa tego samochodu mówi sama za siebie. Prawda jest taka, że jeśli dba się o to auto, to ono zadba o właściciela. Jeśli dobrze utrzymane to bezawaryjne, jeśli zlumpione to lepiej się za nie nie brać.
~BMW520gonzo
Sedan 520 i 129KM 95kW
auto niezawodne tylko trzeba dbać a najbardziej o układ chłodzenia żeby był sprawny czysta chłodnica dobre visco poprostu dlatego żeby autko się nie przegrzało bo wtedy mogą być poważne konsekwencje np uszczelka głowicy...
~Drachenfels
Sedan 520 i 129KM 95kW
Brak. Jedyne z czym walczyłem to nierówna praca silnika na wolnych obrotach. Wymiana kabli WN (350 zł) załatwiła sprawę. Częste są małe wycieki z układu chłodzenia, bardzo trudne do wykrycia.
~marek
Sedan 520 i 129KM 95kW
Auto praktycznie bezawaryjne - raz naprawić porządnie i jeździ latami. W odróżnieniu od popularnych modeli Opli czy Fiatów jego przebieg (u mnie 240 tys.) wcale nie oznacza początku końca...
~Grzechotnik
Sedan 520 i 129KM 95kW
Jak wyżej - polska bolączka to NISKA KULTURA TECHNICZNA użytkowników - to się potem mści. dolewanie wody do układu chłodzenia - i mamy przyspieszoną jego korozję itd itd.
~zant
Sedan 520 i 129KM 95kW
ale jak to mój mechanik mawiał \"temu autu trzeba wybaczyć\" psuło się wszystko,ale auto piękne i ma to coś w sobie ,swój styl i klasę jakiej nie mają nowe auta!
~Tomek
Sedan 520 i 129KM 95kW
Nic poważnego się nie posypało. Raz unieruchomienie przez pompkę paliwa, raz przez przetarty czujnik położenia wałka, ale auto ma swoje lata.

Usterki BMW Seria 5 E34

Liczba wpisów: 25

BMW Seria 5 E34 – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Beny
Sedan 520 i 129KM 95kW
W moim egzemplarzu w ciągu 4 lat - BRAK. W końcu ma dopiero 25 lat... Skrzynia biegów powoli sugeruje że może umrzeć.
BMW Seria 5 E34 Sedan