Lista ocen BMW Seria 3 E36 Sedan (257) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 446 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~domin
Sedan 320 i 150KM 110kW
Do dyspozycji mamy dwu strefowy climatronic, który przyjemnie chłodzi w gorące dni. Środkowy nawiew ma mieszacz powietrza dzięki czemu możemy inną temp ustawić na nogi i na górę. Auto zgodnie z instrukcją niezależnie od temp zewnętrznej nagrzewa się do max przejechanych 5 km
~PIOsch
Sedan 318 i 113KM 83kW
Nie jest źle chociaż ciężko ustawić temperaturę na optymalną - z nawiewów leci albo chłodne powietrze albo bardzo ciepłe. Ostatnio miałem problem z opornikiem dmuchawy - po jego awarii chodził tylko 4 bieg (i to też tylko wtedy, kiedy \"chciał\"), ale po wymianie wszystko jest ok.
~jdyrla@interia.pl
Sedan 318 i 113KM 83kW
Perfekcyjne. Trzeba jednak o nie zadbać. Termostat to groszowe sprawy a nie trzeba tektury wkładać przed chłodnicę. Już takie biedne Bunie widziałem. Ale właściciele też byli jacyś tacy smutni i w ogóle zimno im w dresach było jak na dworze -20C. U mnie sahara i czyste szybki.
~heroes778@poczta.onet.pl
Sedan 318 is 140KM 103kW
Może to jest w moim przypadku ale u mnie ogrzewanie jest super. Wystarczy aby chwilę samochód pochodził i już mamy do dyspozycji ciepły i nagrzany samochód (zimą bardzo przydatne). Nie posiadam wersji z klimatyzacją (na własne życzenie) ale latem również nie narzekam.
~Boro
Sedan 318 i 113KM 83kW
Wentylacja bardzo dobra, szczególnie jak ma się otwierany dach. Wnetrze nagrzewa się bardzo szybko. Regulacja temp działa precyzyjnie. W moim poprzednim aucie ( Golf II ) było albo zimno albo gorąco. Tutaj naprawdę można regulować temperaturę pomimo tego, że nie ma klimy
~kodir
Sedan 320 i 150KM 110kW
Ogrzewanie super, szybko robi się ciepło, mam klimę no i muszę powiedzieć że chodzi i chłodzi bez kłopotu, w gorące letnie dni poprostu, bajlando :). Natomiast mam zastrzeżenia do parowania szyb, nie wiem może mam coś źle ustawione lub itp. lub filtr nadaje się do wymiany ?
~pawelpiasta@o2.pl
Sedan 318 i 113KM 83kW
Mam klimatyzację wymagającą napełnienia czynnikiem R12 który został wycofany i zakazany, a przeróbka na R134a jest dość kosztowna, więc jakby klimy nie było. W lecie bardzo gorąco, w zimie dość wolno się nagrzewa, szyby w deszcz trochę parują, w Volvo o niebo lepiej(a też bez klimy).
~juristi@interia.pl
Sedan 320 i 150KM 110kW
Wszystko ok, tylko że nie ma ogrzewania na twarz, ustawiając pokrętło nawiewu na kabinę a nie na okno, automatycznie odcięte jest ciepłe powietrze, kabinę można tylko chłodzić lub wietrzyć neutralną temperaturą, szyby zarówno chłodzić jak i ogrzewać. Ogrzewanie- bardzo wydajne.
~Jerry
Sedan 325 i 192KM 141kW
O ile z ogrzewaniem żadnego problemu nie ma, nawet w ziemie samochód łapał temp szybko dzieki czemu nie musielismy szczekać zebami z zimna. Natomiast w upały był problem z klimą. Działała bardzo słabo mimo nowej chłodnicy klimi i osuszacza. Klima na MINUS !
~Michal Z
Sedan 318 i 113KM 83kW
Wszyscy sie dziwia dlaczego w lato przy wlaczonych nawiewach leci chlodne powietrze!!!Sam nie wiem jak to jest ale rekompensuje to choc troche brak klimy!!!Natomist w zimie zeby lecialo cieple powietrze trzeba dosyc dlugo poczekac ale po tem jest juz OK!!!
BMW Seria 3 E36 Sedan