Lista ocen Audi A6 C6 Avant (59) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 69 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Krzysiek
Avant 3.0 V6 TDI 233KM 171kW
Posiadam obecnie wersię s line z zawieszeniem mechanicznym i jestem bardziej zadowolony niz w poprzednim audi a6c6 z 2005 roku które miało zawieszenie pneumatyczne. Obecny model ma dużo lepsze trzymanie na zakrętach i przy bardzo szybkiej jeździe jest bardziej przewidywalny . O kosztach serwisu się nie wypowiem , ponieważ przy obecnym przebiegu nic jaszcze nie potrzeba było naprawiać Uważam ,że wychwalanie zawieszenia pneumatycznego jest...
~Pit
Avant 3.0 V6 TDI 240KM 177kW
Dobra trakcja na śliskich nawierzchniach - nie sposób wprowadzić auto w poślizg, quattro wręcz uniemożliwia poślizg, esp ingeruje niewyczuwalnie. Bardzo duże poczucie bezpieczeństwa zimą. In minus: późna reakcja na skręt, pomocna w trasie przy dużych prędkościach (spokojne reakcje). Podsterowność w sytuacjach granicznych - ciężki nos, ciężki silnik przesunięty za bardzo do przodu robi swoje. Ocenę obniża słaby komfort jak na tę klasę aut -...
~Varp
Avant 2.0 TFSI 170KM 125kW
Jestem pod wrażeniem, ten samochód nie jedzie tylko płynie. W końcu zrozumiałem i doświadczyłem czym jest prawdziwa przyjemność z jazdy, a nie tylko przemieszczanie się z punktu a do punktu b. Teraz chce mi się po prostu gładziutko i z przyjemnością \"sunąć\" przed siebie siedząc sobie komfortowo za kierownicą. Poza tym jest układ ESP, który można wyłączyć jeśli lubimy \"poćwiczyć\" drift, ale przy normalnej eksploatacji auta nie musimy się...
~Starless
Avant 3.0 V6 TDI 240KM 177kW
Napęd Quattro to wspaniała konstrukcja, auto jedzie jak przyklejone. Niestety jest też minus, mój tatko w czasie jazdy spytał, czy tak drogie auto musi tak podskakiwać, rzeczywiście mógłby być bardziej komfortowy, poprzeczne garby są odczuwalne jako dudnienie. Jeździłem najnowszą E klasą z pneumatycznym zawieszeniem. Różnica pomiędzy A6 i MB bardzo duża na korzyść MB, za to zakręty to domena Audi.
~Starless
~bamaj
Avant 2.8 V6 FSI 190KM 140kW
Bardzo pewne prowadzenie auta, pomimo prawie 200 tys km amortyzatory, łączniki, gumy, drążki fabryczne. W poprzednich autach nie do pomyślenia. Napęd quattro jest poważnie jednym z lepszych jeśli nie najlepszy, ale ma jedną wadę auto hamuje tak samo jak bez niego. Naprawdę trzeba uważać zwłaszcza w warunkach zimowych. Auto odchodzi w każdych bezproblemowo.
~pepe
Avant 2.7 V6 TDI 180KM 132kW
W poprzednim miałem S-line, było twardo. Teraz mam pneumatyczne zawieszenie- super sprawa. Podczas jazdy drogami szybkiego ruchu lub po torze, obniżam na MAXA. Wjeżdżając na bezdroża, na głęboki śnieg pod stokiem lub na krawężnik podnoszę samochód do góry i jazda :D
~mariusz
Avant 2.4 V6 24V 177KM 130kW
mam zawieszenie s-line ,w mieście troche twarde ale wchodzisz w rondo 100km/h i wychodzisz 100/h,w trasie idealne.Do jazdy po mieście lepiej kupić na zwykłym zawiasie i obniżyć np. na eibachu - 30 mm wtedy jest komfort i auto wygląda super..tak miałem w poprzedniej Audi
~Wozio
Avant 2.0 TDI 136KM 100kW
Manewrowanie na placu rewelacja. Kierownica pracuje rewelacyjnie - bardzo delikatnie bez użycia większej siły, można wręcz sterować auto jednym palcem (nawet najmniejszym). Przy większych prędkościach mechanizm wspomagania zmniejsza swoją moc co powoduje super kontrolę nad pojazdem.
~foxracer
Avant 3.0 V6 TDI 233KM 171kW
Servotronic bardzo fajnie wspolgra z cala reszta. Quattro pozwala przyspieszac tam gdzie inni kierowcy traca panowanie nad autem. Mam zawieszenie pneumatyczne i nie wyobrazam sobie a6 bez niego. Jesli jeszcze nie kupiles to szukaj tylko takiej! Warte kazdych pieniedzy
Audi A6 C6 Avant