: Nie miałem nie przyjemności związanych z uszkodzoną turbiną czy ukladem wtryskowym.
: Jeżeli mamy pecha to przód drogi w naprawie
Układ hamulcowy
: Tylne ham słabo działają
: Chwytak do napojów
Gdyby nie koszty jakie poniosłem w okresie 3 lat było by super
Nigdy nie byłem zwolennikiem klekota ale takie rozwiązanie było dla mnie miłym zaskoczeniem. 90KM po małym chipie zrobionym jeszcze w niemczech automat 4bieg (bez koła 2-masowego)dało mi sporo radości z jazdy bez niepotrzebnych wizyt w serwisie.Kultura pracy ok chodił jak zloto i to nie jest tylko moja opinia.Mimo -15 odpalał baz problemów. Co 10tyś wymieniałem olej Castrol 5w30 i nic nie dolewałem.
Podniesienie momentu obrotowego dało super efekt,rwał z pod świateł i bez szarpnięć zmieniał biegi.Bez kontroli trakcji zimą- mega,w razie poślizgu przy ruszaniu przełączył bieg i już bez problemu przyśpiszał.Super do holowania czy do przyczepy.Należy dbać o olej.
Poza kosztami związanymi z naprawą super. Nadaje sie do dalekiej turystyki jak i do mieskiego \"ścigania\" bardzo przewidywalny i nawet po wprowadzeniu tyłu w poślizg łatwy do opanowania.
Widoczność super i parkowanie na lusterka super. Czasem myślałem o zmianie prawego lusterka na duże.
Jak to w audi troche nudno i bez polotu ale ogólnie dobrze.
Klimatronik naprawde bez zastrzeżeń ale ogrzewanie w temp poniżej -10 słabe.
Sporo miejsca z przodu ale jestem wysoki i uważam że to kierowca musi mieć komfort przestrzeni,cofając fotel nie zostawiam za sobą duzo miejsca.
Oczywiście w tej klasie aut super,dobre nagłośnienie i UWAGA! karetki nie słychać.
Auto w mieście na krutkich odcinkach paliło ok 10l ale n trasie ponad 6l.Wszelkie naprawy czy serwis związany z eksplotacją to juz koszty. Sporo wsadziłem w auto,4 przednie wahacze 1200zł drążki kierownicze 180zł klocki przód i tył,olej w automacie + filtr ponad 500zł(oryginał),rozrząd + pompa wody paski wielorowkowe napinacz paska 500zł pompa wspomagania i przekładnia 1200zamiennik no i standard 3x serwis olejowy i wszyskie filtry.
Jakość na bardzo wysokim poziomie gdybym cofnął licznik na 150tyś nikt by sie nie zorientował.
Przednie żarówki, lampa słabo świeci więc montowałem mocniejsze i tak co 8miesięcy.
Nigdy nie zawiódł na trasie i zawsze odpalił jedynie ten układ kierowniczy dał mi popalić.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW