Audii ! tylko Audi!fantastyczny diesel,ocynkowana blacha,jakość materiałów, małe koszty eksploatacji, to marka bezproblemowa dba o klientów robiąc takie samochody! części w brud i wszędzie!
110KM naprawde pokazuje co potrafi , b.dobra elastyczność, ładnie ciagnie cały czas czeka na polecenie gazu, wyprzedzanie natychmiastowe bez redukcji także gdy jedziemy w komplet i na5 biegu nie to co benzyna o tej mocy która łapie zadyszki, po zapaleniu gdy jest zimny nieco klekocze wraz z nagrzaniem jest ciszej, polecam 110!
precyzja, ideał zadnych haczeń, zgrzytów biegi poprostu wchodzą tak jak powinny miękko i dokładnie! zmiana poprostu sprawia przyjemnośc!
To mocna strona modelu!Komfort dobry, precyzja na wprost i na zakretach b.dobra.Układ naprawde bardzo dobry w którym czujemy się pewnie! trzeba uważać na dziury bo audi tego nielubią ze względu na aluminiowe wachacze!
ładna klinowa sylwetka nieułatwia cofania do tyłu poza na wprost i po bokach b. dobrze a do prawego mniejszego lusterka szybko można się przyzwyczaić!gdy jedziemy w nocy światła b.dobre!
b.dobra w koncu to szlachetna marka i wszystko jest pod ręką, wskażniki i zegary bardzo czytelne a w dodotku z miłych materiałów w dotyku i ze świetnej jakości , czuje się klasę auta aż niechce się wysiadać!
Polecam climatronik który jest rewelacyjny! na szczęście od 97 jest on chyba w standardzie a napewno w autach sprowadzonych z niemiec!
Z przodu jest optymalnie a jak się jest wysportowanym to i z tyłu nic nie przeszkadza! dla otyłych może być za mało!
Nic dodać nic ująć! to poprostu diesel ale z charakterem !i dzwięk b.miły to nie ruski traktor!
salanie super! trasa spokojnie to ok5L srednio 5.5L w mieście do6,2 a więc super zwłaszcza w relacji z osiągami! z tego co wiem naprawy niedrogie tylko normalna wymiana płynów to jedyne co się w nim robi,oczywiście do serwisów niepolecam tam drogo ale dobry kolega mechanik i wszystko jak trza!to nie japończyk gdzie pod maską czarna magia!
to co otrzymujemy kosztuje przy zakupie, zwłaszcza diesel bo w tej cenie kupimy młodszego francuza lub japończyka ale ja bym się z dopłatą nie zamienił!sa auta masówki i prestiżowe idealnej jakości audi zalicza się do tych drugich i nic tego już niezmieni!polecam bardzo audi a was nie zawiedzie!
wzorowa dlatego między innymi kupiłem audi!w rankingach tuv w czołówce!uważać tylko na dziury zwalniać na nich i ok!wtedy wydłużymy wymiane wachaczy z którymi niema co panikować!unikać serwisu by niprzepłacić!polecam niemieckie zamienniki np. GPD to samo co oryginał a cena 5razy niższa!
z tego co wiem ten model jak i cała marka niema poważnych usterek! spójrzcie na stare chośby osiemdziesiątki przejeżdzą każdego nowego fiata czy opla z salonu!
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW