Silnik 2.6 150 KM, sprawuje się świetnie, dobre przyśpieszenie nawet z czwórką pasażerów na pokładzie, elastyczność w całym zakresie obrotów, w cyklu miejskim spalanie 14,5 litra lpg przy normalnej jeździe, pomimo dużego przebiegu nic się z silnikiem nie dzieje, bardzo wysoka kultura pracy
Manualna skrzynia biegów w połączeniu z tym silnikiem daje niesamowitą frajdę z jazdy. Biegi wchodzą lekko, nie ma żadnych problemów
Nie będę się rozpisywał o wielowahaczowym zawieszeniu z przodu ponieważ już wszystko na ten temat zostało napisane. Jest ono drogie w utrzymaniu, jednak auto dzięki niemu znakomicie się prowadzi
Z przodu widoczność ok, z tyłu niestety kiepska, trzeba się przyzwyczaić
Deska rozdzielcza czytelna, wszystkie przyciski w zasięgu ręki kierowcy
Auto wolno się nagrzewa w zimie, reszta ok
Z tyłu trochę mało miejsca, jeśli ktoś planuje częste wożenie wielu osób na długich trasach, to może być auto nie dla niego
Wyciszenie rewelacyjne, nawet przy tym przebiegu nie trzeszczą żadne plastiki, praktycznie w ogóle nie słychać silnika na postoju przy wolnych obrotach, zdecydowanie cichszy silnik niż 1.8
Jak na tą pojemność 14l lpg po mieście wydaje się być ok. Większych napraw nie robiłem, gdyż kupiłem bardzo zadbany egzemplarz
Jeśli ktoś chce starsze rocznikowo, ale niezawodne i komfortowe auto to gorąco polecam
nic się nie zepsuło z tzw. drobiazgów
jak do tej pory tylko zmiana klocków i rozrządu