Silnik 2.4 V6 naprawde super bardzo elastyczny i duzy zapas mocy do tego brzmienie silnika cos za co warto wlac do zbiornika choc w porownaniu do wersji 2.6 v6 jest bardzo ekonomiczny
bez zarzutow biegi wchodza lekko i precyzyjnie typowo dla audi
zawieszenie wielo wachaczowe daje troche komfortu aczkolwiek do audi a4 z tym silnikiem przydalo by sie twardsze zawieszenie takie jest moje zdanie
ok
wszystko na swoim miejscu
nic dodac nic ujac nigdy nie bylo problemu z temperatura w aucie lato zima bez znaczenia
przestrzen dla kierowcy ok wszystko pod reka w miare przestrzennie natomiast pasazerowie moga nazekac
silnik slychac tylko przy wysokich obrotach ale w dalszym ciagu nie jest to wyjacy czterocylindrowiec a symfonia V6
naprawde ten silnik potrafi zaskoczyc pozytywnie przy dalszych trasach i w miare normlanej jezdzie mozna osiagnac smialo 8l\\100km natomiast w miesicie ok 9l\\100km mysle ze to bardzo dobry wynik jak na taki silnik i 165KM naprawde warto wlac do zbiornika
mysle ze ceny tych aut z tym silnikiem nie sa wygurowane i mysle ze dla milosnikow aut z silnikiem benzynowym to naprawde dobra opcja ktora da nam ogromna frajde z jazdy malym kosztem eksploatacji
z drobiazgow to potencjometr od oryginalnego radia naprawa ok 100zl oraz wyswietlacz miedzy zegarami zanikajace piksele po za tym wszystko ok
jezdzilem tym autem caly rok i nic zlego sie mi nei przytrafilo czesci eksploatacyjne czyli rozrzad oleje i filtry a auto sluzy jak nalezy
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 30V 165KM 121kW