Ocena kierowcy - Audi A4 B5 Sedan

Rok produkcji 1996
Okres użytkowania: 1 rok
Audi A4 B5 Sedan 1.8 20V 125KM 92kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
Karoseria : ani grama rdzy
Jestem z mojej a4 bardzo zadowolony trochę obawiałem się na początku spalania jak potem się okazało nie potrzebnie pali trochę więcej niż astra 1.4 i mniej niż bmw e36 1.6 a jazda jest o niebo lepsza udało mi sie zakupić dosyć zadbany model ma przejechane 265tys a silnik jest bardzo dynamiczny i suchutki nie wiem jak ludzie mogą się nabierać na przebiegi 180tys a auto nie ma siły jechać. wyprzedzanie tym samochodem to przyjemność 125koni naprawdę daje sobie rade. do tego auto bardzo wygodne bardzo przyjemnie mi się nim jeździ cichutki w środku i co dla mnie wazne brak oznak rdzy co zawsze mnie drażniło w poprzednich autach , dla mnie auto rewelacja trochę odstrasza aluminiowe zawieszenie ale jak narzazie nic nie musiałem naprawiać jeśli ktoś myśli o zakupie audi a4 bardzo polecam tylko poszukać zadbanego modelu silnik 1.8 v5 oceniam na 5
super w miarę dobrze radzi sobie na niskich obrotach a od 3tys bardzo ładnie się rozpędza dosyć cichy
biegi wchodzą dobrze nie mam nic do zarzucenia, gdybym nie miał wcześniej BMW e36 na pewno napisał bym ze doskonale lecz do bmw audi trochę brakuje pod względem skrzyni biegów
super nie za twardo nie za miękko prowadzi się pewnie
tak sobie
miejsca naprawdę sporo przestrzeń w aucie wydaje się sporo większa niż np vectrze b a co na pewno o wiele wygodniejszy od vectry
bardzo dobrze wyciszony jadać 120 można rozmawiać szeptem dla porównania dodam ze jechałem a4 1.6 już nie było tak fajnie jednak była w dużo gorszym tanie ogólnym niż moja
samochód ekonomiczny jak na 1.8 jestem zadowolony wcześniej jeździłem astrą 1.4 i jestem miło zaskoczony za 100zł astra robiłem 250-290km natomiast audi za 100zł robię od 220 do 260 jazda do 130km/h przy cenie 5.70zł spalanie w okresie letnim a wiec 7-8,5l jak na takie auto nie jest źle. jeśli chodzi o części to oczywiście jak wiadomo wahacze przednie często padają a porządne sobie kosztują ok 1000zł osobiście jeszcze nie musiałem wymieniać poza tym reszta części do tego autka jest w przyzwoitych cenach

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 20V 125KM 92kW [l/100km]

8,3