: Rdza -nie istnieje nawt po 9 latach uzytkowania auto wygląda super
: Przód -ponoć nie wytrzymuje naszych dróg -ale co je wytrzyma chyba tylko czołg
Nie mam się narazie czego czepiać . W końcu to urządzenie eksploatowane w ekstremalnych czasem warunkach i ma prawo sie zepsuć
Niektórzy twierdzą że to za mało na takie auto ale ja nie narzekam. Poprostu mój silnik nie musi mieć mocy nadającej sie do orania w polu. Tylko zuzycie paliwa jest tu mankamentem ale od tej pojemności silnika zejście poniżej 8 litrów to juz zbyt duze wymaganie .Fizyki sie nie oszuka
Nareszcie biegi wchodzą jak trzeba i ja to czuję czego nie można powiedzieć o innych autach którymi jeżdiłem (6 zmieniłem) co najśmieszniejsze to nasz Polonez ma najbardziej zblizony zaskok biegów czy jak to tam nazwac.Trochę mi brakuje jeszcze jednego biegu ,przy 100Km/h już dość wysokie obroty silnika na 5 biegu ale to nie szkopuł bo gdzie tu na polskich drogach rozwinąc prędkości powyżej
Trzyma się jezdni super nawet zimą przy fatalnych warunkach łatwo qo go wyprowadzić z poślizgu (sprawdziłem) Oczywiście bez przesady i szarżowania
Lusterka ustawione dobrze i ...to wystarczy
Cóż -przesiadka na Opla Corsę bez wspomagania czy z wspomaganiem (takimi też jeżdżę -służbowo) uzmysławia mi jak dobre pod względem ergonomii mam autko,
Wentylacja ok ale do ogrzewania mógłbym się czepiac że trochę za niska temperatura silnika i tym samym ogrzewania -ale szczerze mówiąc to przy 15 st mrozie nie marzłem w samochodzie.Niższego zakresu temperatur nire miałem okazji sprawdzić.No i ostatnio moi koledzy stwierdzili że chyba mój termostat nie dogrzewa silnika -więc musze to sprawdzić.
Bez problemów zabieram się z moja 3 osobową rodziną z walizkami i miejsca jest dość.
Jeśli droga jest równa to płynę a nie jadę.Tego nie oferują inne autka którymi jeżdżę bądż jeździłem.
W warunkach finansowych Polski i jej obywateli trochę za dużo pali ale jak już pisałem fizyka jest nie do oszukania
Drogie jak na polskie warunki ale i otrzymujemy za ta cene coś z wyższych pólek- namiastkę luksusu
Jeszcze nic nie udało mi się zepsuć w tym samochodzie, mojej żonie też a uwieżcie mi jest w tym dobra -większośc uszkodzeń do tychczas wychodziła przy jej jeżdzie za kierownicą i nie jest to szowinizm męski (sama to często przyznawała)
Odpukać -zerowe konto poważnych uszkodzeń
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 101KM 74kW