Ocena kierowcy - Audi A4 B5 Sedan

Plompek, 17 lat temu
Silnik 1.6 i 101KM 74kW
Rok produkcji 1996
Audi A4 B5 Sedan 1.6 i 101KM 74kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
Inne : spalanie i dobrze wykończone wnętrze
Inne : Usterka są rdzewiejące lusterka(ale narazie tragicznie nie ma)wieć niewymieniam bo podobno kradną jak sa prawie nowe ;)
No autko jak autko,każde ma wady i zalety ale z tego jest bardzo zadowolony.Można poszpanować "małą limuzyną" szczególnie jak sie ma czarny kolor ale wtedy przydałaby sie klima,przyjemność z jazdy jest duża no i spalanie nie jest duże więc można wtedy dłużej sie cieszyć jazdą :) Polecam cztero osobowej rodzinie a pięcio odradzam ;) jest spory bagażnik więc sie na wakacje bez problemu zabierzecie
Dla ludzi przecietnych(tez dla rodziny) silnik 1.6 jest chyba w pełni wystarczający.Autko aż tak duzo nie waży(ponad 1200kg)więc jakoś ten silnik ciągnie.
Skrzynia w tym silniku jest krótko zestowpniowana(wręcz sportowo :P ) i ludzi którzy nie lubią machać drążkiem moze to denerwować ;)
Autko dobrze trzyma sie drogi moze dlatego że zawieszenie jest lekko twardsze bo na niemieckie proste drogi i czuć dziurę w jaką sie wpadnie(choćby małą) ale źle nie ma
Do widoczności zastrzeżeń nie ma,jest dobrze
Tu też jest wszystko ok :)
Niestety o klimatyzacji sie nie wypowiem bo nie mam w tym aucie ;) a bardzo by sie przydała w lato bo jeszcze mam czarny samochód to jest jak w piekarniku czasami :P ale ogrzewanie jest bardzo zadowalające,szybko sie nagrzewa,tylnia i inne szyby szybko odparowywują więc z tego jestem zadowolony :)
Z przodu kierowca i pasażer maja wystarczająco miejsca ale z tyłu to tylko dwie osoby wygodnie siedzą.Ta trzecia w środku ma bardzo niewygodnie szczególnie za sprawą podłokietnika którego bardzo czuć na plecach(jest dość twardy).Więc autko raczej dla 4 a nie 5 osób
O wyciszeniu raczej sie wypowiem dobrze bo jeśli sie jedzie na niedziurawej drodze to jest przyje,mnie cicho no ale jakby było te troszke mieksze zawiesszenie to by było cicho nawet na dziurach :)
No tu byłem miło zaskoczony bo myślałem ze bedzie duzo to pić benzyny ale czytałem na tej stronce że da sie zrobić 6.5 litra i rzeczywiście nie jest to problem a spalanie to raczej dla mnie dość ważna rzecz :)
No za tą cenę mogłem kupić 1-2 lata młodszą vectre B ale niemają te roczniki ocynkowanej blachy wiec nie chce jeździć do blacharza bo chce mieć te autko raczej na dluugo ;) no i mówi sie ze to niemiecka jakość(w tamtych latach tak było bo teraz Japończycy górują)
No tu raczej sie za bardzo nie moge wypowiedzieć ponieważ autko mam kilka miesiecy ale narazie tylko wymieniłem akumulatorek bo stary już ledwo co trzymał ;)
Tu dam dobrą ocenę bo narazie nie zapowiada sie na coś poważnego

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 101KM 74kW [l/100km]

7,3