Lista ocen Audi A4 B5 Avant (219) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 228 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~tomekkkk
Avant 1.9 TDI 110KM 81kW
Skrzynia dobra, biegi wchodza latwo, dla mnie wada jest to ze sa umieszczone dosyc blisko siebie i czasem zamiast 2 mozna wrzucic 4, a zmiast 3 5, raz tak zdusilem auto jak ruszalem ze swiatel. Ale auto ma przejechane 267 tys. km, i nic w skrzyni nie haczy, wiec duzy +.
~maronmd
Avant 1.9 TDI 116KM 85kW
Jak na autko z takim przebiegiem, to stwierdzam że skrzynia działa bardzo dobrze, biegi można wrzucać paluszkiem, i póki co nie słyszę żadnych zgrzytów. Choć zauważyłem że na zimnym silniku skrzynia działa minimalnie ociężalej ale to raczej normalne
~zywczok6
Avant 1.9 TDI quattro 110KM 81kW
Niektórzy są za skrzyniami 6 biegowymi. W przypadku audi a4 różnica na piątym biegu to 100 obrotów mniej przy 100km/h przy skrzyni 6. U siebie mam 5 biegową i nie muszę się tyle namachać a 100 obrotów nie robi mi szczególnej różnicy. Biegi wchodzą dobrze.
~sruba
Avant 2.8 30V 193KM 142kW
automat zapewnia komfort, przy \"cywilnej\" jeździe to w zasadzie wózek elektryczny, bo zmiany biegów nie czuć. tiptronic, jak ktoś ma ochotę trochę \"popukać\" daje radę. przydaje się szczególnie na trasie przy wyprzedzaniu. ogólnie si.
~Prince Polo
Avant 1.9 TDI 116KM 85kW
Skrzynia automatyczna tiptronic jest nie do zajechania. Auto jest prawie pełnoletnie, a ciągle działa bez zarzutu. Oleju wg producenta nie wymienia się - chyba mieli rację, bo od kiedy mam to auto nie zaglądałem do niej.
~Rafał Ł.
Avant 1.9 TDI 110KM 81kW
Zaraz po zakupie zaczęły ciężko wchodzić biegi, specjaliści kazali wymieniać skrzynie itp... Wymieniono łożysko i jakieś pierdoły, koszt naprawde był niewielki( nie pamiętam dokładnie ile bo to już parę lat w tył.
~Yahoo
Avant 1.9 TDI 110KM 81kW
Skrzynia jest w porządku ale jedynie jak auto jest rozgrzane. Na zimnym ciężko wchodzi 1 i 2 bieg. Olej wymieniany więc może to być wina czegoś innego. Natomiast jak auto się rozgrzeje skrzynia chodzi bardzo płynnie.
~Marek
Avant 2.8 30V quattro 193KM 142kW
Pieknie dzialajacy tiptronic. Co prawda nie jezdzilem jeszcze multitroniciem ani DSG wiec w sumie sie nie znam na skrzyniach. Jednak jak przesiadlem sie z manuala na tego tipa to nigdy juz nie wroce do manuala.
~marqiz
Avant 2.8 30V quattro 193KM 142kW
Moje autko jest wyposażone w skrzynie TipTronic, w momencie wciśnięcia pedału gazu przy włączonej automatycznej skrzyni biegów jest chwilowe opóźnienie w redukcji biegu, dopiero w trybie sekwencji rozpoczyna się zabawa
~Wojtas.lodz
Avant 1.8 20V Turbo 150KM 110kW
Mam automat więc opis dotyczy tej skrzyni: Szybko zmianie biegi , bez szarpnięć i jakichś szumów i szelestów. Tylko redukcja biegów w dół mogła by być troszkę szybsza. Ale i tak jest dużo lepiej niż w automacie mercedesa S
Audi A4 B5 Avant