Lista ocen Audi A4 B5 Avant (183) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 264 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~tomekkkk
Avant 1.9 TDI 110KM 81kW
Jedyna usterka jak narazie bylo to ze do srodka dostawala sie woda, poprostu jakies tam kanaliki sie pozapychaly liscmi blotem itd. i jakas uszczelka byla do wymiany, poza tym nic. Tylko materialy eksploatacyjne wymienilem: łożyska tylne, rozrząd, olej, i ostatnio lewy przegub bo zaczal pukac - WSZYSTKO, ale to w koncu nie jest nowe auto. Ceny przystepne.
~JEZIERINHO
Avant 1.9 TDI 110KM 81kW
co charakteryzuje w moich oczach marke AUDI to własnie NIEZAWODNOŚĆ nie dziej mi sie w zasadzie nic w 11- letnim aucie to chyba cud ale wlasnie tak jest, silniczek chodzi jak zyletka z blachą zadnych problemów. z drobiazgów to jedynie nie raz chaczy mi sie popilniczka ale jej uzywam tylko do papierków po cukierkach wiec nie zbyt czesto. 5
~Airnyy
Avant 1.8 20V 125KM 92kW
Są to drobne usterki typu: odpadająca podsufitka, jeśli ktoś próbuje ją wyczyścić wodą lub dostanie się pod nią wilgoć, może zacząć odpadać. Pękające plastiki które trzymają roletę w bagażniku. Wycierające się plastiki wokół przycisków do otwierania szyb i parę innych drobiazgów spowodowanych tak naprawdę przebiegiem i wiekiem auta.
~Yahoo
Avant 1.9 TDI 110KM 81kW
Z drobiazgów hmmm, podłokietnik mi się zepsuł. Lusterko samościemniające się \"wylało\" i się rozsypuje dalej. Kable od poduszek chyba się obluzowały bo co jakiś czas wywala błąd i muszę dociskać. Lampka pokazująca otwarcie bagażnika nie styka i mruga przy otwarciu. Radio Symphony się wysypało (CD przestało czytać).
~Pioter
Avant 1.9 TDI 110KM 81kW
Drobiazgi czyli elementy pojazdu nie mające istotnego wpływu na bezpieczeństwo, a raczej na jego użytkowanie i zadowolenie z eksploatacji. Czujnik poziomu paliwa, elektronika klimatyzacji i automatyka oświetlenia potrafią się czasem buntować. nie ma to znaczenia bo za chwile wracają do poprawnej pracy. Tak więc są czasem uciążliwe.
~onebit@interia.pl
Avant 1.6 i 101KM 74kW
To auto jest niezawodne mam go juz rok i nic, gdy wymienialem klocki i tarzce przy 155000 tys km, ten samochod mial jeszcze oryginalne tarcze!!!! i klocki !!!!, nigdy mnie nie zawiodl, mialem tylko prze usterek typu wymiana oleju czy zarowek :)):), TO JEST AUDI, TRZEBA TO PAMIETAC, A NIE COS INNEGO JAK F.... CZY O.... !!!!
~Krecik
Avant 1.9 TDI 110KM 81kW
Wszystko jak wiadomo zależy od poprzedniego użytkownika :) Moje problemy ( drobiazgi ) to : Pompka centralnego zamka ( przestała otwierać 3 drzwi ) naprawiona za kilka zl Parktronic ( raz działa raz nie, najprawdopodobniej uszkodzony jeden czujnik ) Zmieniarka CD Czujnik ABSu w jednym kole
~Marek
Avant 2.8 30V quattro 193KM 142kW
No prawie sie nie psuje, w ciagu 2 lat wymienilem klocki, swiece, przewody wysokiego napiecia, naprawiony zostal przekaznik swiatel awaryjnych - ponoc pada po 10 latach w starych audikach, w nowych juz po 5 :) No i w liczniku wysweitlac led - standard w kazdym audiku - po paru latach musi juz przerywac.
~Marian
Avant 1.9 TDI 110KM 81kW
hmm co zaliczyć do drobiazgów.... na pewno panel klimatronika, czasem trzeba poprawić zimne luty, pompka zamka centralnego, wielu rozsypuje się grafitowy wirnik, mi padła elektronika. Pękające uszczelki chłodniczki oleju, szczególnie w siarczyste mrozy. Spadające osłony przegubu.
Dziennik kosztów dla Audi A4 B5 Avant
6,5
10,3
12,9
~Hans
Avant 1.9 TDI 90KM 66kW
Zacierająca się tylna wycieraczka, można to naprawić samemu są do tego odpowiednie zestawy naprawcze za ok 120 zł, awarii ulegają mikroswithe w zamkach co objawia się pulsowaniem oświetlenia wewnętrznego lub brakiem możliwości otwarcia klapy bagażnika bez użycia kluczyka lub pilota.
Audi A4 B5 Avant