Mam samochód w R-design w pięknym perłowym kolorze. Wszystko co chciałem to w nim jest. Dla mnie jest piękny i jak za te pieniądze lepszego nie ma. Spełnia się w roli samochodu rodzinnego dla rodziny 2+2 z wózkiem.
Brakuje mocy. Wiem, że to tylko 2 l, ale chciaałoby się ciut mocniejszy silnik w segmencie premium. Poza tym bez zarzutu. Płynna cicha praca. Elastyczny i ekonomiczny
Skrzynia 8 biegowa. Bardzo płynna praca.
Bardzo wygodny w prowadzeniu.
Duży komfortowy samochód. Okna ogromne. Widoczność jak w autobusie. Poza tym 360st. więc bardzo ułatwia to parkowanie.
Samochód bardz ergonomiczny. Ilość schowków bardzo dobra. Wszystko pod ręką. Mnóstwo ustawien foteli.
Bardzo duży samochód
Nie jest to sedan więc wyciszenie akceptowale
Jest to chyba najtańsze premium do utrzymania. Wcześniej miałem 5 lat xc60 d5 2,4 l 2215 km. Zero problemów. W tym jak do tej pory również nic. Ale... niestety volvo kosztem bezpieczeństwa zrobiło bardzo miękkie klocki. Wymiana po 49kkm. Wszystkie łącznie z tarczami. Poza tym kolejny serwis 60kkm wymiana oleju w skrzyni. Podobnie jak w moim poprzednim Volvo przeglądy co 30kkm. Na nich standard. Spalanie mam średnie 9,5l/100km. Mam bardzo ciężką nogę. Auto w utrzymaniu nie drogie
Bardzo dobra jakość. Mój model ma pełną opcję. Ostatnio wsiadłem do Tuarega, który jest... droższy od mojego Volvo. Jakość zdecydowanie gorsza. Dużo więcej twardych plastików, Skóra jakaś... sztuczna. W XC90 czuć, że to klasa premium. Wybierałem pomiędzy q7 X6 i XC90. Jestem zadowolony. Jakość tych aut jest porównywalna.
brak
brak