: Mam wrażenie, że elementy karoserii są źle spasowane i stąd te problemy
Totalne rozczarowanie - awaria, awaria itd. W UK XC 90 ma ocenę jako najbardziej awaryjnego auta bez względu na kategorie.
Najważniejsze - tydzień temu udało mi się je sprzedać ... ulga i współczucie dla kupującego.
Do takiej masy powinien być większy silnik - ten jest za mały i strasznie dużo pali. Awaria turbiny przy 45 tys km i wymiana w ramach gwarancji.
Awaria przy 16 tys km (!!!) , wymiana w ramach gwarancji. Podobno była jakaś wada fabryczna.
Po ok. pół roku zauważyłem, że mam większe zużycie opon przednich po wewnętrznej stronie. Konieczna regulacja zbieżności - to gwarancja. Ale opony musiałem wymienić na własny koszt po 32 tys. km.
Bardzo delikatny lakier, lekkie gałęzie spowodowały zarysowania. Rozregulowały się przednie drzwi pasażera i konieczna była regulacja. Skrzypienie w środkowej konsoli - raz zrobili po4 dniach wyjechałem i skrzypi dalej. Kolejna wizyta w ASo i kolejne 4 dni stania auta w naprawie - udało się, nie skrzypi.
Nie mam uwag - ogólnie ok.
Może do tego tableta trzeba się przyzwyczaić, ale ... te zakopane w głębi funkcje trudno dostępne, nie kupuje tego... Fotele - niby wyprofilowane, trzymające na boki, ale po trzech godzinach jazdy zawsze mnie boli kręgosłup. W moim poprzednim SUVie A z 2015 roku takiego odczucia nie miałem
Awaria nawiewu - wymiana silniczka.
Nie widzę jakiejś rewelacji - jest tak samo jak w innych.
Nie powiem do jakich innych SUV porównuje, ale jest zdecydowanie głośniej niż w SUVie A czy B czy C. To wina tego małego silnika.
Poza oponami wszystko był na gwarancji, gdyby nie to ... zapłaciłbym chyba z 50.000 zł, albo i więcej
Jednym słowem - katastrofa.
jak wyżej opisałem
jak wyżej opisałem