pierwsze volvo 850.dobre,następne s80,slaba skrzynia,potem v70 miejsca troche,ale nie ma rewelacji,i wkońcu XC90 Z 2007R dużo obaw,lęku,220tyś km,przy zakupie,duży,miejsca dużo,to suv,nie ma osiągów sportowych,skrzynia,nie lubi dynamicznych startów,jazda po śniegu Zakopane 2019r,szok !!!!!!!!!!!!!!! auto rozwaliło mi system,myślałem że taki dupowaty,ale nie wolno mu wyłączać systemów kontroli trakcji,50-70 cm śniegu idzie,nie pyta czy odpocząć,do zawieszenia go na śniegu włącznie,kilka razy,jestem z okolic Zakopanego znam drogi,franca wszędzie pojechała,opony ko2 all terrain,,xc90 przywróciło,mi wiare,że volvo jest dobrym samochodem,spalanie 10-11.5 na 100km,140-150km/h miasto nawet 18 na 100.naprawde dobry samochód,części sam zciągam ze strony scandix,bo serwisy,mają kosmiczne ceny,za zamienniki,może uda się zakupić nowszego,zobaczymy,
daje radę,nie jest za głośny,ponoć wytrzymały,zobaczymy
wymieniać olej,czystyolej,nie zanieczyszcza elektrozaworów,chodzi płynnie,natomiast nie jest to skrzynia do dynamicznych startów,można szybko ją zużyć,jak jedziesz to działa dobrze
jest dziwny,pod wzgledem mechanicznymale daje rade,hamowanie,nie jest za ciekawe,trzeba mocniej nacisnąć,jak się przejdzie ze zwykłej osobówki,buda wysoka,więc i buja się na boczki,warto potestowac jak się zachowuje,w różnych warunkach,śnieg ślisko,pod żadnym pozorem nie wyłączać systemów,mocno i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył,polazł tam gdzie mu kazałem,przekładnie kierownicze,przy 300tyś km,polecam wymienić,chyba że autostrady 90%
dobra widoczność,duże wrażenie bezpieczeństwa,cholernie długo myć i pastować ale ok
jest ciekawy,jak akwarium,widzę dużo dookoła ,lusterka duże,z widocznością,jak w ciężarówce,
nie ma się do czego doczepić,jest ok,
silnik szybko dobija do 90 stopni,klima sprawna,lecz co 3 lata do sprawdzenia,10-15% może czynnika chłodzacego ubywać legalnie z układu,u mnie dzieła nie uchodzi,daje radę w wysokich temperaturach,w niskich parę minut dłużej i jest ok
mam 191 wzrostu,za mną nie pozostaje już duzo miejsca,lecz jest go pod dostatkiem,w dłuższych trasach,rozkładam siedzenie drugiego rzedu ,nogi do tyłu,i spanko,żona prowadzi,jest poprostu zajebiście,wiem nie wolno,ale 2400km w jedną stronę robi swoje
130- w zwyż i szumi,ale buda duża,
nie polecam servisów volvzwłaszcza uk,irl,kuzwa uczą się na waszych pojazdach,i za godzinę duuużo ,natomiast,częsci oryginalne sam kupuję,co dam rade,to zakładam,ale zamienniki to syf jakich mało,a cenowo,10-15% taniej,nie polecam,
auto nie jest nowe,kupiłem 10 latka,220 tyś/km,sprawdzone wszystko,jeżeli pilnujesz,sprawdzasz,nie czekasz aż padnie coś,to nie jest taki duży wydatek taniej niz bMW5
typowe zyżycie materiałów,hamulce,oleje,opony,jest w normie,dobrze bym powiedział.ale nie chce zapeszyć
nie miałem narazie,poważnej usterki,i odpukać oby nie
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 D5 185KM 136kW