: Silnik mimo nie oszałamiajęc jak na tą masę mocy bardzo dobrze daje sobie rade i wcale żeby jechać dynamicznie nie trzeba mocno wciskać gazu.
Po pól roku jestem naprawde zadowolony z tego samochodu.Jako reprezantycyjny samochód rodzinny jest doskonały.Moim zdaniem jest to idealny złoty środem między przestarzałąmi vanami(grand voyager,sharan),a zbyt drogimi niemieckimi suvami(x5,q7}
Mam wersje z manualna skrzynią biegów i jestem naprawdę bardzo pozytywnie zaskoczony dynamiką i kulturą pracy.Dynamika porównywalna z passatem 2.0 tdi,a prędkość maksymalna to minimalnie powyżej 200 km/h.
Biegi wchodzą naprawdę świetnie i nie mam zastrzeżeń.
Prowadzi się bardzo dobrze i zapewnia wysoki komfort, ale jest jedna dziura z którą układ jezdny sobie zupełnie nie radzi i rzuca całym samochodem.Co ciekawe dzieje się tak tylko w jednym miejscu.
Ok
Tutaj naprawde rewelacja: 5 wygodnych miejsc i wielka piwnica. Dużo lepiej niż w nowym grand cherokee i napewno nie gorzej niż w audi q7.
Porównywalnie z bmw 5 i x5, dużo lepsze niż grand voyagerze i navarze.
Autostrada 140-10 l, 160-11 l, 180-12l,a srednia 50/50 miasto trasa to 11 l.
Za wersje summum z przyciemnianymi szybami,alarmem i zestawem głośnomówiącym dałem w firmie brokerskiej 205 tysięcy i uważam, że to dobra cena.
Za wcześnie, ale mam nadzieję że będzie lepiej niż w jeepie.
Za wcześnie , ale mam nadzieję że będzie lepiej niż w jeepie.
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 D5 185KM 136kW