: Silnik V6 3.2 pięknie mruczy, cudownie wchodzi na obroty, obłędnie piękny dźwięk
Auto jest wspaniałe ale ma drobne mankamenty. Kiedyś słyszałem o papierowym zawieszeniu i coś w tym jest. Po tej klasie auta zawieszenie powinno być lepsze, czuć każda dziurę. Wymieniłem amortyzatory i gumy jest trochę lepiej ale nadal zbyt są odczuwalne. Samochód sam w sobie jest bardzo cichy wewnątrz. Silnik benzynowy 3.2 V6 pięknie śpiewa. Jego mruk uwielbiam słuchać przy otwartym szyberdachu i oknach. Skrzynia zbyt chętnie reaguje na redukcję. Niewielki nacisk na pedał gazu powoduje już redukcję. Sama redukcja następuje zbyt późno po wciśnięciu gazu tj po około sekundy. Plastiki czasem trzeszczą tego bym się raczej nie spodziewał po tym aucie. Poza tym samochód jest rewelacyjny. Zasięg na lpg w mieście to około 250 km 40 litrów gazu. Na trasie udało mi się osiągnąć 300 km. Masa pojazdu prawie 2200 kg robi swoje. Czujesz się jak w małym czołgu. Inni kierowcy Cię szanują i mają do Ciebie respekt. Widoczność jest bardzo dobra. Światło xenon mijania daleki zasięg. Dobrze bardzo dobrze jeździ się nocą. Przyjemne nagłośnienie 12 głośników. Auto sprowadzone z USA. Drewniana kierownica, drewno fortepianowe plus kremowa skóra wyglądają przepięknie. Auto 7 osobowe. Wysoko siedzisz. Szyberdach. Oddzielna Klima dla 3 rzędu siedzeń. Na desce rozdzielczej przeważa plastik, słabej jakości co dziwi. Generalnie w życiu jeździłem około 40 autami część z nich to suvy, vany, kombi, osobowki. Poza mankamentami o których wspomniałem tym autem jeździ mi się najlepiej. Czuje się bezpiecznie. Bardzo wygodnie. Bardzo dużo miejsca w środku. Nawet stanie w korkach to przyjemność. Przepiękny dźwięk silnika delikatna drewniana kierownica i bardzo wygodne fotele w połączeniu z wspaniałym nagłośnieniem czynią ten samochód wspaniałym dla kierowcy i pasażerów.
Spalanie ok. Przyspieszenie ok. Co mnie zaskoczyło to przyspieszenie od 120 do 170 bardzo bardzo dynamiczne, wręcz zaskakujące.
Wyciszenie auta wewnątrz bardzo pozytywnie zaskakuje.
Wspniala praca silnika i piękna melodia przy przyspieszeniu powoduje, że chcesz słuchać jego śpiewu nieustannie przyspieszając
Zbyt chętnie reaguje na kickdown, sama redukcja następuje dość późno, po około sekundzie
Super cichy w środku
Trzeba dbać o automatyczną skrzynią biegów i wymieniać olej dwuetapowo. Najpierw około 30% oleju i po przejechaniu od 3 do 5 tys km wymienić raz jeszcze i to całość tym razem