Nie wiem co ja zrobię niedługo...chciałem wymienić na coś świeższego a o XC90 w manualu i benzynie coraz ciężej. Rok temu założony porządny gaz. Auto jeździ praktycznie codziennie i przez te 60 tyś. km. w ciągu roku nie wymieniłem dosłownie nic. Nigdy nie miałem najmniejszego problemu...bo nie można mówić że problemem były nowe tarcze, klocków dwa żarniki ksenonowe, i kilkadziesiąt litrów oleju + filtry.. To genialny wóz...i jedyne czego nie rozumiem to w jakim kierunku zmierzają firmy motoryzacyjne. Manuala się już praktycznie nie znajduje w nowszych modelach, automata mam już dość. Silnik genialny, skrzynia nie stwarzająca problemów...wóz do roboty. Dolewam jakiś litr oleju co kilka tysięcy km. ale to normalne dla tego silnika. Przesiadłem się z najnowszego XC70...tyle że diesel 185KM. To już było inne volvo niestety...co jakiś czas wywalało dziwaczne błędy, co chwilkę jakieś drobne problem...tu nigdy się to nie zdarzyło.
Zajebisty...znika troszkę oleju ale to normalne. Niesamowicie trwała i bezproblemowa jednostka. Silnik pracuje z sekwencją...nie wiem że mam gaz. Jedyny minus to zasięg ok. 300km. (butla w zapasie)
Suuuuper
Brak