Ocena kierowcy - Volvo XC70 I

Drombo, 11 lat temu
Silnik 2.5 T AWD 210KM 154kW
Rok produkcji 2001
Volvo XC70 I 2.5 T AWD 210KM 154kW 2000-2007 - Oceń swoje auto
Silnik : chip tuning i gaz, oraz ostra jazda poprzednich właścicieli zrobiły swoje- uszczelka pod głowicą a sam dołożyłem mikropeknięcie na bloku jadąc przygrzewającym sie silnikiem do warsztatu i tak zafudowałem sobie nowy
Inne : skrzynia biegów automat po regeneracji poprzedni właściciel nie potrafił użytkować
Auto bardzo przyjemne, ale drogie w eksploatacji, dobra instalacja gazowa obniża koszty, wygoda często nie do uzyskanie nawet we współczesnych autach za 100 czy więcej tysięcy. Dodatkowy smaczek ma klimat limitowanej wersji ocean race.
ideał, ta ukryta moc objawiające się przy wyprzedzaniu na polskich krajówkach daje poczucie bezpieczeństwa.
poprawna ale bez szału w modelach młodszych tj np 2006(użytkowałem przez rok) bardziej płynna, co nie zmienia faktu że tej można coś zarzucić.
Jak na auto wyżej zawieszone niż bratni model V70 przy prędkościach autostradowych lub wyższych tj pow 150 km/h czuć delikatne bujanie, ale taka specyfika auta (cena za większy prześwit).
Jak to w kombi, czujniki przeszkód z tyłu uratowały już lakier ze dwa razy (założone nie fabryczne sprawdzają się super i pokazują odległości w dziesiątych metra).
Nie pierwsze volvo, więc ciężko być obiektywnym :)
grzanie tyłka zimą zawsze sprawia radość w mroźne dni
wygoda, wygoda i wygoda. krata opuszczana z podsufitki sprawia że można bambetle na wywczas dopchnąć kolanem i długa na urlop
Mogłoby być lepiej ale tragedii nie ma
Jak na taki silnik zużycie w pozytywnej normie. Przeważnie nie cisnę chyba że muszę a to sporadyczne wypadki, co do cen przeglądów napraw to nie wiem bo mam spore zniżki i jestem zadowolony ale podobno koszmarnie drogo normalnie.
żeby utrzymywać w stanie idealnym trzeba mieć kilka groszy w portfelu ale warto dla komfortu i bezpieczeństwa
Nie ma lekko, kilometraż robi swoje i usterki bywają i mniejsze i większe pomimo dbania i dokładania i nie odkładania na później.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.5 T AWD 210KM 154kW [l/100km]

13,4