: Silnik jest bardzo dobrze dobrany do tego samochodu. Mój ma 185 KM i 5 cylindrów.
: brak usterelk
Prawdziwe i moim zdaniem najbardzie udane od AMAZONA volvo.
Jeździłęm wszystkimi volvami od 40 do 90 i ten jest najlepszy.
doskanała moc , bezstresowe wyprzedzanie, elastyczy
żona jeździ s60 z silnikiem benzynowym T5 ( moć ok 300 km) a mój ma 185 ale diesel , ni widać rózncy w przyśpieszeniu ale na stacji benzynowej duża róznica.
automat płybbie zmienia biegi jak w każdym volvo ( jeździęłm kilkoma)
pewnie się prowadzi ładnie bierze zakręty , bezstresowa jazda. Troche za twardy na nierónym asfalcie ale to SUV więc musi taki być.
Słupek A który jest pocieniony daje dobra widoczność, gdy wsiadam do innej marki bardzo mi przeszkadza grubośc : duże pole martwe.
Akurat mnie prostota i intuicyjna obsługa pasuje, nie lubie przeładowanych paneli.
Tak powinno być. Jak bym szukał czegoś wadliwego to bym wskazał na głośna pracę wentylatora ustawionego na maksimum. Mam wraenie ze w S60 jest roche cichszy wentylator.
Jestem wysoki i na początku wydawało mi się ze jest mało miejsca. Dałem ocene 4 zamiast 5 bo w sumie gdzie wypada się przyczepić bo : dwa rowery na leżąco ledwo sie mieszczą , jak odsunę na makx fotel kierowcy to z tyłu jest mniej miejsca na nogi.
Silnik cicho pracuje , jedzie się prawie jak V8 w benzynie ( kto jeździł to wie co to znaczy). JAdąc 200 km/h (w niemczech)jest cicho.
Ja eksploatuje samochód 50% miasto i 50% poza. W mieście jeźdze przed 7:00 rano więc korków nie ma więc spalanie mam średnie poniżej 8,0 l/100km.
Przy takiej mocy i masie uważam ze spalanie jest bardzo przyzwoite.
Cenami przeglądów nie nalezy się przejmowac volvo często stosuje promocje i przeglad jest 2,5raza tańszy niż np toyoty ( uwzględniając inetrwały przeglądów). Trzeba tez korzystać z opcji ze im starszy samochód to serwis tańszy nawet o 40%. to jest przyjemne.
NIestety drogi ale jak sie poróna z innymi suvami to nie jest tk bardzo żle.
NIc w moim volvo nie psuło sie dotychczas. Musz etylko pamiętac aby na rocznym przeglądzie smarowali zamek drziw kierowcy. Zawsze po 11 miesiącch klamka ciężko pracuje.
Żadnej usterki . Kłopotliwe wypalanie filtra. Ale to nie jest poważna usterka.
Zadziwia mnie to ze mam ponad 80 tys km a nie były robione hamulce.
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 D5 185KM 136kW