Do tej pory rewelacja. Samochód bardzo przyjemny i wygodny.
Świetnie wykończony najlepszej jakości materiałami. Przydatne systemy bezpieczeństwa - aktywny tempomat, blis, bardzo dobry system hifi + navi.
Silnik - bajka, to co piszą o brzmieniu to prawda, piękny dźwięk niczym w V8 a nie w dieslu. Wystarczająca (chodź jej nigdy dość) moc i moment obrotowy. Nie zauważyłem też nadmiernych wibracji może coś poprawili.
Skrzynię oceniam b.dobrze - nie szarpie, zmienia płynnie i nie jest dużo gorsza od dsg VW. Jeździłem nowym (2014) passatem i szału nie było.
Świetnie pracuje w trybie sport, przełączam sobie przed wyprzedzaniem ;)
No cóż, wysoki suv - 23cm prześwitu. Szału tu nie ma jeśli idzie o pokonywanie zakrętów, M5 to to nie jest :D
Zawieszenie jest niezłym kompromisem, ze wskazaniem na komfort a nie sport.
Tu jest świetnie, siedzisz wysoko, wszystko widzisz. Niestety nie mam kamery i czujników z przodu...
Lux, nie ma się do czego przyczepić, no może to że nie da się złożyć foteli od strony bagażnika, nie ma dźwigienki. Fotele są megawygodne, trasa 1400km - zero bólu. Wszystko pod ręką i czytelne.
Bardzo szybko się nagrzewa, ale nie było zimą dużych mrozów więc ocena nie jest miarodajna. Klimatyzacji nie zdążyłem jeszcze wypróbować.
Lux, bardzo obszerne i wygodne wnętrze.
Silnik słychać ale jak już pisałem dźwięk jest piękny ;)
Dość dobrze wyciszone szumy ale jest głośniej niż np w passacie.
Opory powietrza są znaczne.
Do tej pory mogę napisać tylko o spalaniu.
Średnio wychodzi między 8 a 9 ltr. Szybka jazda autostradą - 9.5ltr
W swojej klasie jest najtańszy, X3 z takim wyposażeniem jest co najmniej 50tyś droższe.
Narazie, odpukać brak
Narazie, odpukać brak