: Niezła moc praktycznie w calym zakresie pracy.
Samochodem jeździ się rewelacyjnie, fajna moc. Wybierając wersję zastanawiałem się się czy wolę 4x4 czy lepszą 8 biegową skrzynię i niższe spalanie. Nie wiem jak pracuje skrzynia w wersji 4x4 ale swm napęd na 4 przydalby się mimo tego że nie mieszkam w Alpach;) Przydałby się do ruszania - przy szybkim ruszaniu z napedem na 2 duża moc powoduje drobne klopoty z pwnowaniem nad kierownicą, lepiej zachowa sie 4x4. Ponadto juz raz nie moglem wyjechać z pwrkingu na skosie w Chorwacji - zakladam ze 4x4 nie slizgalby po kamieniach ( napęd na 2 mial problemy mimo tego ze przednia oś byla nizej). Gdybym kupował dzisiaj wybrałbym aktywny tempomat. Ktoś pisał o nawigacji - kiepsko wprowadza się na rolce, ale można wysyłać cele dla navi z aplikacji volvo z androida (chyba trzeba mieć wykupioną opcję pozwalającą na zdalne sterowanie pojazdem, ja mam coś takiego, nie pamiętam nazwy). A tak to faktycznie,
I tak korzystam z navi googlowej - chyba normalne, bije wszystkich. Mam wersję ocean race - poza nieco ładniejszymi wykonczeniami i felgami to różnicy nie ma.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 D4 DRIVE-E 190KM 140kW