Ocena kierowcy - Volvo XC60 I SUV Facelifting

Alexy, 7 lat temu
Silnik 2.0 D4 DRIVE-E 190KM 140kW
Rok produkcji 2016
Okres użytkowania: 1 rok
Volvo XC60 I SUV Facelifting 2.0 D4 DRIVE-E 190KM 140kW od 2015 - Oceń swoje auto
Silnik : Doskonałe spasowanie silnika a wąskim zakresie wysokiego momentu obrotowego (400Nm) z 8 biegową skryznią biegów. Daje radę ;)
Auto spełnia wszystkie powierzone w nim oczekiwania i zaskakująco dobrze sprawdza się na autostradzie. Zapewnia komfort i widoczność wraz z dużym bezpieczeństwem podróży.
2l, 2tony(prawie) a do 100 km/h w 8,2 sek? Biorę ;) Ósmy bieg jest wspaniały także - 3 tysiące obrotów przy 205 km/h - można jeździć.
DSG działa lepiej jak robiąc na niej 160 tys mogłem sprawdzić. Tutaj jednak komfort jest zapewniony, a i 8 przełożeń w trybie automatycznym świetnie się sprawdza. Odradzam samemu biegi zmieniać, bo można się pogubić (silnika nie słychać).
Czuć masę, która w bardziej krytycznych momentach może być trudniejsza do opanowania. Zapewniony jest komfort jak i w mojej wersji mam możliwość regulacji sztywności zawieszenia - to się sprawdza!
Bardzo dobra widoczność, kamera cofania też się sprawdza.
Na nic nie narzekam, a panel środkowy jest po 5 minutach intuicyjny - to pozory, że jest tam wiele przycisków - poza tym całość można wygodnie z kierownicy obsłużyć - pokrętło i 2 przyciski do kompletu wystarczają wówczas w całości. Rewelacyjne foteliki dla dzieci w pakiecie "family" wbudowane w tylne siedziska.
Żadnych zarzutów - świetna klima jak i szybkie nagrzewanie się wnętrza w zimie. Nawiewy dla pasażerów z tyłu także się sprawdzają.
Przydałoby się więcej miejsca, dyskomfortu jednak nie czuć.
Jadąc spokojnie nic nie słychać, cisza i spokój. Przy jeździe dynamicznej silnik daje o sobie znać, podobnie jak szumy powietrza - ale utrzymanie 180km/h na autostracie nie przysparza żadnych kłopotów - rozmowa normalna nadal jest możliwa.
Auto drogie, serwis także. Więcej nie wiem, bo nic się jeszcze nie zepsuło.
200 tys. po rabacie jakie zapłaciłem za ten samochód to masa pieniędzy. Dla osób, które wiedzą czego szukają - jednak nieco za markę się dopłaca, choć w szczegółach widać różnicę między Volvo a autami o niższych cenach (wykończenie wnętrza, czy solidność szczegółów i przemyślanych rozwiązań)
po prawie 50 tys. absolutny brak.
brak

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 D4 DRIVE-E 190KM 140kW [l/100km]