Ocena kierowcy - Volvo XC40 Crossover

Jarosław, 2 dni temu
Silnik 2.0 D3 150KM 110kW
Rok produkcji 2020
Volvo XC40 Crossover 2.0 D3 150KM 110kW 2018-2020 - Oceń swoje auto
Karoseria : Pomimo kilku lat produkcji nadal świeży i nowoczesny wygląd.
Przeniesienie napędu : 4x4 bardzo sprawny, świetnie spisuje się na mokrym, śliskim i poza asfaltami
Silnik : Elastyczny i oszczędny
Inne : Jak na razie brak jakichkolwiek ustetek
Znakomity samochód, wygodny i praktyczny, napęd na 4 koła i dobra guma robi robotę poza asfaltami, na śniegu i w różnych nieprzewidzianych sytuacjach. Stonowany wystrój wnętrza bez zbędnych dodatków jest zdecydowanie elegancki. Tablet, znak nowych czasów, początkowo mnie denerwował, ale po kilku latach przywykłem i przyznam że jest dosyć intuicyjny i prosty w obsłudze.
Dla mnie diesel zawsze będzie pierwszym wyborem. Ten jest dynamiczny i stosunkowo cichy.
Wolę manualne skrzynie i ta jest bardzo dobra, precyzyjna z krótkimi przełożeniami.
Uważam, że auto świetnie trzyma się drogi. Trzeba pamiętać że jest wysokie i ma duży prześwit,
Nie mam żadnych uwag.
Do przodu i ma boki bardzo dobra, duże lusterka boczne pozwalają wiele zobaczyć. Widoczność do tyłu trochę słabsza, kamery poprawiają sytuację.
Doskonała, mam 188cm wzrostu i pozycja za kierownicą, oraz dostęp do wszystkiego jest idealny. Bardzo wygodne fotele, przejechanie kilkuset kilometrów nie stanowi najmniejszego problemu.
Szybko się nagrzewa zimą, podgrzewane siedzenia dodatkowo uprzyjemniają jazdę w chłodne dni. Chłodzenie latem też jest na wysokim poziomie, bardzo rzadko zdarza mi się otwierać okna nawet w letnie upalne dni.
Przestrzeń dla kierowcy bardzo dobra, przy moich 188cm wzrostu, pasażer za mną nadal siedzi wygodnie. Jako pasażer nie jeździłem.
Nie ma się co oszukiwać aerodynamika pustaka nie poprawia sytuacji. Jednak kabina wyciszona jest bardzo dobrze, przy prędkościach autostradowych trochę słychać szum wiatru, niemniej jednak nadal można normalnie romawiać.
Serwis autoryzowany, w cenie jak wszystkie inne autoryzowane serwisy. Mam porównanie z Toyotą i Renaultem, koszt wyższy może 20%. Zatem uważam że nie ma tragedii.
Według mnie auto jest warte swojej ceny.
4 lata użytkowania i 50000km przebiegu bez żadnych usterek.
Brak usterek.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 D3 150KM 110kW [l/100km]