Miejsca dla 4 osób sporo i wygodnie. Bagażnik duży, w sezonie za tylnym siedzeniem wożę wędki w pokrowcu, krzesełko (leżak), wiadro z zanętami, plecak z gadżetami, gumowce i parę innych rzeczy. Miejsca na zakupy i tak jest sporo, a jak sie dobrze zlożę to i coś więcej wejdzie zakrywając roletą. Jednym słowem w porównaniu do Audi A4, Astra, BMW, itd. Volvo to prawdziwe kombi.
Silnik spisuje się dobrze, zadowala sie niewielkim jak na gabaryty i pojemnośc apetytem na paliwo. Z LPG jazda jest tania i szybka. Jednak teraz i tak wolałbym już cos ponad 200KM przy tej masie:)
Wszystko chodzi gładko, nic nie chaczy, jednak osobiście wolałbym, żeby lepiej od dołu ciągnął (przyzwyczajenie z deisela). Ogólnie nie ma się do czego przyczepic.
Tutaj dam tylko dobrze, niestety. Rover 75 był w tej kwestii lepszy. Ponadto dojeżdżam z kolegami na zmiane autami do pracy i vw passat b5, opel corsa II, vectra B bez porównania wybierają łączenia na trasie zamkowej w szczecinie. W volvo zawsze jest ŁUP!!jakby miał sportowe gwintowane zawieszenie;/ Poza tym można mykac szybko i pewnie w zakrętach
Przy tych gabarytach dla mnie jest O.K. Nie ma się do czego przyczepic. Nic mi nie zasłania, w lusterkach widzę dobrze.
Nie ma zbędnych przycisków nie wiadomo do czego. Wszystko pod ręką i czytelne. To co w aucie byc powinno, bez zbędnych udziwnień. Tak właśnie lubie, prosto schludnie, czytelnie.
Daję tylko dobrze, ponieważ nie wiem jak się sprawdzi zimą (jeszcze przede mną)Póki co szyby dzięki kratkom nawiewowym na tylne szyby w drzwiach odparowuja pieknie. Nie jeżdżę z tyłu, ale narazie nikt nie narzeka na marznięcie z tyłu. Wiadomo, kombi to i powietrze ma gdzie fruwac:)
Mam 176cm wzrostu i za mną jak i za pasażerem dla osób do 182cm z tyłu starcza bez problemu. Wyższych nie woziłem, ale powinni się zmieścic bez problemu. Mam wersję indywidual w skórach i kubełkowe fotele. Tył i przód bardzo wygodne nawet po 290000km i 11 latach. Nie wygniecione, skóra jak nowa.
Byc może to brak osłony pod silnikiem ma tak ogromny wpływ na wyciszenie, ale właśnie jestem po trasie Sz-n - W-wa - Sz-n. Tempomat 140-150km/h trochę przygłośno. Może też dziurka w tłumiku się odzywała. Poza tym bez zastrzeżeń.
Mam LPG, wczoraj trasa J.W. Trasa A2, tempomat 140-150km/h spalanie gazu 11.5-11.7 z dystrybutora. 4 dorosłe osoby. Około 10l benzyny. Testowanie spalania. Uważam wynik za dobry. Poprzedni właściciel przy tej prędkości w 2 osoby i silnik w bagażniku mówił 12.5l. W 4 osoby w Niemczech tempomat 170km/h też 12.5 lpg. W trasie mieszanej Stargard-Sz-n Wojska Polskiego wychodzi 11.5-13.5l/100km na 35l gazu z jazdą po Stargardzie, na ryby itp.
Biorąc pod uwagę gabaryty i wygode auta bdb. Silniki mocne, a przy tym mało palą. Audi czy VW mają lepsze zawieszenie, nie zaprzeczę. Ale dla zawieszenia męczyc sie, gnieśc w pudełku...Wolę swoje 200KM i duży kufer:)Następne będzie 250:), może więcej...
Zaczęło szwankowac el. składanie lusterek, nie grzeje lewe lusterko.
Jak narazie brak.
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 T 200KM 147kW