: Po Volvo spodziewałem się bardzo wiele i się nie zawiodłem. Trudno mi więc jest wymienić jakieś konkretnie elementy - samochód jako całość jest super
: przednie a zwłaszcza wachacze, łaczniki stabilizatorów i drążki kierownicze
: konieczność wymiany rozrządu co 80 tyś. km
Wygodny, bezpieczny, pewny. Jak na wiek i przebieg, to niczego więcej wymagać nie można.
Silnik pracuje bardzo dobrze i nie jest awaryjny, co przy przebiegu ponad 400 tyś jest bardzo istotne. Jest natomiast dość głośny i ma tę wadę, że trzeba wymieniać rozrząd co 80 tyś. km
Automat 4 stopniowy zmienia świetnie biegi i jest bezawaryjny o ile regularnie wymienia się olej w skrzyni
Ma dwie wady. Po pierwsze promień zawracania jest ogromny, co utrudnia manewrowanie a po drugie dość często trzeba wymieniać elementy przedniego zawieszenia jak: wahacze, łączniki stabilizatorów i drążki kierownicze
Świetne, bardzo wygodne fotele i pozycja za kierownicą. Nawet po zrobieniu 800 km w jeden dzień kręgosłup nie boli.
Generalnie dobrze, niestety czasem przy automatycznej klime psuje jej się sterowanie
To stary diesel i źle nie jest, ale powyżej 120 km/h niestety jest za głośno tak samo na wolnych obrotach
Jak na silnik 2,5 l to pali naprawdę nieźle. Ceny serwisu są niestety dość duże. Zwłaszcza części zapasowe potrafią dać po kieszeni.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 TDI 140KM 103kW