Jestem bardzo zadowolony ,że kupiłem to auto pomimo wielu złym opiniom które słyszałem od ludzi którzy nigdy nie mieli Volvo a słyszeli gdzieś tam od kolegi kolegi ,że jest złe i dużo pali bo ma duży silnik.
Jak na starego diesla pracuje cicho dzięki dobremu wygłuszeniu. Moc jest wystarczająca, kiedy trzeba wyprzedzić przy prędkościach rzędu 120km/h niema żadnego problemu. No i ten mruk powyżej 2,5 tys. obrotów.
Podobno są niezniszczalne. Nie było z nią problemów, tylko wybieranie mogłoby być bardziej precyzyjne.
Jak narazie to nie miałem z nim problemów, wszystko w jak najlepszym porządku.
Słupki są wąskie nie przeszkadzają podczas jazdy.
Mało schowków łatwo dostępnych dla kierowcy, jednak kieszeń w drzwiach i półka pod radiem nadrabiają.
Jak na diesla to szybko się nagrzewa. Wentylacja wyposażona jest w funkcje mieszania powietrza i nie hałasuje.
Z przodu jest dużo miejsca jednak z tyłu przy mocno odsuniętych fotelach już trochę brakuje.
Silnik jest bardzo dobrze wyciszony. W trasie przy normalnej jeździe prawie w ogóle go nie słychać. Jednak z powodu kanciatej sylwetki szum powietrza potrafi denerwować.
Na taką budę i taki silnik spalanie jest rewelacyjne i chodzi mi tutaj o jazdę w przedziale 100-130 km/h . Jeżeli chodzi o eksploatację to jak się dorwie dobry nie styrany egzemplarz (trzeba uważać na auta z kręconym przebiegiem bo potrafią mieć po pół miliona i więcej przebiegu) to jedynymi kosztami jakie będziecie ponosić będzie wymiana rozrządu co 70 tys. za ok. 1000zł (na częściach z górnej półki) i oleju za ok. 300zł (drogi filtr oleju)
W tej cenie nie dostaniemy lepszego auta. Jednak przestrzegam przed samochodami z kręconym przebiegiem. Większość tych aut ze względu na cenę było kupowane przez firmę dlatego te auta mają dużo przejechane. Przed zakupem skonsultujcie albo nawet wyślijcie kogoś kto jest w temacie i potrafi rozpoznać takie auto.
Jak narazie nie miałem żadnych problemów.
Jak narazie nie miałem żadnych problemów.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 TDI 140KM 103kW