Napewno kupie następne Volvo. Komfort jazdy rewelacyjny. Jak to kiedyś ktoś powiedział "nie wazne ile.masz koni pod maska tym autem jezdzi sie przepisowo" w 100% sie zgadzam. Poprostu delektujesz sie jazda. Co prawda przy oponach 235/45/18 czuć co nie co ale zawiązanie dość dobrze sobie radzi
1.6 daje radę jest dość elastyczny i o dziwo dość mocny. Nie mam problemu jak trzeba wyprzedzać bynajmniej nie muszę się zastanawiać czy da radę. Raz miałem problem bo auto zaczęło pracować na 3 gary przyjechał serwis Volvo zabrał do warsztatu ja dostałem auto zastępcze po 5 dniach W tym weekend auto wróciło do domu a ja nie zapłaciłem nic. Nie wiem jaka była przyczyną servis twierdzi że auto odpaliło bez problemu i ze wszystko ok
Co do samej skrzyni biegów bez zarzutu. Problem że sprzęgłem podczas ruszania potrafi zawyć nie wiem czemu. Narazie jeżdżę już tak 3 lata nie widzę abym się czymś martwił jak się rozwali to będę naprawiać.
Autko ma przejechane już 200 000km zmieniłem tylko lewy wahacz i 2 gumki na końcówkach drążków. Jest lekka mgiełka na prawym przednim amortyzatorze więc też się szykuje do wymiany.
Bez problemu ale lakier jest bardzo miękki i szybko sie rysuje.
Nie ma problemu w porównaniu z BMW 318 W kombi to widoczność 100%.
Super
Klima daje radę bez problemu ogrzewanie przy -10 rano odmrażania szyb zajmuje 6 minut bez podgrzewania przedniej szyby. Więc 5 gwiazdek!!
Rewelacja w porównaniu z BMW 318 2017 roku
Dość cicho
Ceny czesci nie są dość duże.
Gumki na końcówkach drążków
Coś ze sprzeglem ale nie wiem co jeżdżę aż się rozwali
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 DRIVe 115KM 85kW