: d3 150 KM 5 cylindrow, naprawde można poczuć różnicę przy wiekszykch prędkościach autostradowych na 6 biegu.
Auto zdeydowanie warte uwagi. Wyglad, jakość wykonania, układ napędowy. Wysztko na duż plus.
Wady: Ciasne wnętrze, zbyt czuły układ kierowniczy, słabe wyciszenie przy wiekszych prędkościach.
150 KM diesel, 5 cylindrów, przyjemny dzwięk silnika. Bardzo dobre spalanie : w mieście ok 5,5-6 l/100km. Trasa do 120km/h spalanie ok: 5 l/100km.
Skraynia biegów działa sprawnie, biegi wchodzą pewnie, skok lewarka krótki. Ale po doświadczeniu z japońskimi markami ( suzuki, Subaru ) wiem że można lepiej.
Układ kierowniczy działa poprawinie. Zawieszenie dobrze"wybiera" nierówności, ale można ułyszeć metaliczne dzwięki dochodzące z tyłu.Wiem ze auto bazuje na Ford Focus, ale po 3 letnim doświadczeniu w prowadzeniu Forda Mondeo zawieszenie i układ kierowniczy wg. mnie powinien działać bardziej przewidywalnie ( myśle że odpowiedzialny jest za to elektroniczny ukłąd wspomagania - zbyt czuły ).
Jakość materiałów bardzo wysoka, spasowanie super. Niestety ale przy głośniejszym słuchaniu muzki dochodzi do brzecznia prawych drzwi ( wystarczy mocno uderzyc i przestaje...) Uważm że nie powinno do tego dochodzic w aucie za ponad 120 tys. złotych. I najgosze na koniec: jakość wyciszenia kabiny powyżej 130m/h. Dramat. Widoczność ok, jest kamera cofania wiec łatwo sie parkuje.
Podgrzewane siedzenia, przednia szyba, klima, wszystko na plus.
Brak
Brak usterk po 50000km