Ocena kierowcy - Volvo V40 I

Kinga, 18 lat temu
Silnik 1.9 TD 90KM 66kW
Rok produkcji 1998
Volvo V40 I 1.9 TD 90KM 66kW 1995-1999 - Oceń swoje auto
hmmm...autko super,tyle ze zaczelo sie psuc (kiedys musialo to nastapic).Jak wiadomo nam w tych rocznikach Volvo wsadzalo silniki i skrzynie biegow od Reno i tu powstaje problem...nie sa tak drogie w exploatacji ale wkurzajace bo szybko sie sypia:-( U mnie powstal problem typu ktorego zaden mechanik nie umie ustalic:-( Za kazdym razem co wjezdzam do mechanika...mowia tak idzie to zrobic ale trzeba sprawdzic co jest...no i po paru godzinach odpowiedz..nie wiemy co tam jest trzeba do Volvo jechac itp...a jak wiadomo servisy autoryzowane nie sa tanimi servisami:(Z autka jestem bardzo zadowolona tyle ze nikt nie moze dojsc co mu dolega:-(Proble polega na tym ze przy temp. powiedzmy juz malej minusowej nie chce palic (odpali za 20-tym razem) kopci z niego jak z lokomotywy..jesli juz odpali to ciezko na obroty wchodzi...stukaja (jakby zawory) ale gdy silnik jest juz cieply to jakby mu nic nigdy nie bylo... poprostu jakis dziwny objaw:( Co najbardziej jest denerwujace w tym ze za kazdym razem kiedy wjezdzam do jakiego kolwiek mechanika place kase a gowno (sory za slowo) mam zrobione:-( Moze ktos umialby mi polecic jakis konkretny warsztat specjalizujacy sie chocby w tych silnikach??Lub moze ktos kiedys mial juz takie objawy ze swoim autkiem i moze mi bardziej powiedziec co tam moze byc nie tak?? Jestem z okolic Jeleniej Gory. Z gory dzieki i pozdrawiam.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 90KM 66kW [l/100km]

6,9